Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktualizace počítače

Od: alex67 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Při vypnutí počitače se na monitoru objevily aktualizace. Upozornění nevypínat atd. Byla tam aktualizace 1 z 1 trvala více jak 30minut. Jak jsou duležité aktualizace co znamenají atd. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jokeer*
hodnocení

3x
Dobrý den, aktualizace jsou u Windows docela důležité, opravují bezpečnostní díry, aktualizují ovladače, přináší některé funkce nebo je vylepšují. Pokud nechcete čekat dlouho na vypnutí PC, můžete aktualizaci provést při zapnutém PC a po jeho vypnutí si počkat na inicializaci aktualizací, která netrvá tak moc dlouho :)

Nejsem si jistá, co v počítači mám staženého načerno, co mi kamarád stáhnul při instalaci nového pc. Nestane se, že když po mě chce aktualizaci (a to chce) že mi to naúčtuje? A jak mi to naúčtuje? Příjde mi složenka? Nebo UPC mi to připočte? Jsem hodně bezradná a netroufám si aktualizovat něco, co jsem si sama nenainstalovala (třeba AVG). Byla, jsem a budu velmi slabý uživatel.

doplněno 08.03.15 10:07:

Chlapi, děkuji vám. *pusa* Uklidnilo mě to.

Mrkvosoft jako první aktualizaci nacpe do počítače "ověření pravosti systému" Pokud bys neprošla tak se ti po 30dnech systém zablokuje. To že ti aktualizace chodí znamená že máš legální systém a tím pádem se nemusíš bát že bys něco platila. Aktualizace jsou v podstatě jen jakési záruční opravy které mají řešit problémy a předcházet dalším.
jokeer*
Hezký den, nic platit nebudete, máte prostě normální Windows a neexistuje způsob jak by Vám mohlo být něco zaúčtováno. Pokud jste za Windows nezaplatila, tak jej neaktualizujte, budete jej mít, jak říkáte "na černo", nejlépe bude, když aktualizace zakážete. Pokud byste Windows v tomto případě aktualizovala, tak by Windows při aktualizacích mohl poznat, že není originální a mohla byste přijít o některé funkce, jako možnost změnit tapetu (pouze černá), v pravém dolním rohu by bylo upozornění na kopii Windows a Windows by nejspíše často ukazoval upozornění se žádostí o aktivaci, platit ale nebudete. Pokud mohu, doporučil bych alespoň ten Windows zakoupit, protože mít vypnuté aktualizace znamená určité bezpečnostní riziko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]