Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozšířit wifi?

Od: mateskyska odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

máme bezdrátový internet od O2 a na modemu si můžeme nastavit wifi. Bohužel wifi dosahuje jen do pokoje ve kterém je modem a do vedlejšího pokoje. Máme trochu větší dům a rádi bychom měli i wifi i v obyváku, kde se sdržují prarodiče a ač to zní bláznivě, chtějí být na FB (neptejte se :D )

Slyšel jsem o nějakém wifi hot-spotu, že to dokáže nějak zachytit slabý signál a zesílit ho... můžete mi poradit, jak na to?
Podmínka: můžeme mít jen to jedno připojení od O2 a jeden modem. Čili bych potřeboval něco jako switch na wifi :D

Díky za Váš čas :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
WiFi repeater resp.WiFi extender by to měl vyřešit.Ceny řádově od 600Kč a více.

mopet*
hodnocení

3x
Já bych to řešil zakoupením ještě jedné wifi stanice (nemusí být od O2), kabelem bych ji propojil s tou první a dal kde potřebují. Kabel bych tahal kolem zdi buď pod kobercem, nebo jak to mam já v lištach plovoučky

hodnocení

2x

Jak pise martincakl, jmenuje se to wifi repeater. Koupit lze za mensi penize v Cine, ale pockate si. Dalsi moznost je vzit starsi zarizeni (router s wifi) nebo i nove, ktere ma tu stejnou funkci.

wifi repeater je vetsinou krabicka primo do zasuvky, jako je napr. nabijecka na mobil. S druhym routerem budete muset nekam schovat krabicku.

Nez zacnete resit nakup, zkuste posunout Vas router nekam bliz ke stredu, popripadne zkontrolujte, jestli mate dobre namirene anteny. Ve vasem pripade sireni signalu ve stejnem patre by meli byt kolmo, tj trcet z routeru primo nahoru, ne vodorovne.

Propojeni dalsi stanice kabelem je take moznost, ale ne vzdy lze pekne schovat sitovy kabel.

cina
Nesmysl Čína. V Číně se sice nechá nakupovat levně, ale hledal jsem router TP Link, ovladače k TV, vše bylo dražší než tady. Navíc bez záruky.Modem Zyxel, určitě i Huawei má mizerné WiFi. Taky jsme připojili kabelem router k modemu v režimu AP a WiFi chytám na 100 metrů. Třeba ten TP Link.V režimu repeater jen tehdy pokud chci zachovat stejnou síť

Nesmysl? TP link v cine muze byt drazsi, no name tezko. Zalezi co kdo chce, takze jsem to pridal jako alternativu. Obecke modemy od o2 stoji za starou backoru.

Doporucil by jsem spis vyzkouset, ze chytate 100m je dobre, ale ve Vasich podminkach. Tady nejde urcit z ceho jsou zdi, kde je elektroinstalace a jake probiha ruseni. Treba je wifi nastavena ka kanal, kde jiz neco jede. Moznosti je spoustu.

Tazatel chce rozsirit stavajici sit, takze repeater je to, po cem se ptal.

cina

Tazatel tomu nerozumí. On chce mít WiFi po baráku a to mu zrovna tak splní jeho nová síť s jinou IP adresou. Navíc oddělená síť je odolnější k útokům

doplněno 05.03.15 16:08:

Levnější jsem nenašel. Cena 14 dolarů to je 350 Kč bez záruky. Nevím co se za ty prachy nechá sehnat tady, ale za 500 Kč koupí tady wr743nd který dokonce umí jednu síť přijímat a druhou vytvořit. Pochopitelně repeater umí taky

aliexpress.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]