Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E-mail žádost o změnu hesla

Od: jirka1258 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zda se někdo nesetkal na seznamu u mailu z žádostí o změnu hesla. Moje kamarádka vše vyplnila a na mobil ji nic nedošlo. Tak si právě říkám jeslti nejde o nějaký podvod.

Předem díky všem za info

E-mail žádost o změnu hesla

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vypadá to přinejmenším velmi podivně. Kde k tomu přišla?

Došlo jí to emailem, objevilo se jí to při vstupu do emailové schránky?

doplněno 01.03.15 17:47:

Nevím, že by seznam žádal o změnu hesla a rozesílal autorizační kódy.

Mám několik účtů, hesla pořád stejné a seznamu je to putna.

Takže podle mě to vypadá na Phishing

jirka1258
hodnocení

objevilo se ji to při vstupu do e-mailu bohužel do něj už se nedostala.

hm*
hodnocení

2x

Je to divné. Doporučil bych co nejdříve vlézt webově do emailu (ať už za použití nového, nebo starého hesla) a tam v nastavení změnit heslo na nějaké úplně jiné.

doplněno 01.03.15 18:20:

Pro jirka1258: No tak to je už nejspíš opravdu schránka ukradená podvodníkem. Určitě by měla Seznam zkusit kontaktovat, ale protože jsou schránky zakládány anonymně, nenapadá mě, jak by jim krádež a původní vlastnictví dokázala. Ale zkusit by to určitě měla.

jirka1258
hodnocení

Problém je v tom že už se tam nedostane. Pravděpodobně si myslím že danému podvnodníkovi dala heslo a tím už on změnil a zmocnil se jejího mailu. Nvm co ji poradit maximálně ať kontaktuje seznam.cz

jirka1258
hodnocení

No mohla by jim říc původní heslo a pokud to tan nějak funguje na té zákaznické lince nějak se ověři že je to opravdu ten uživatel

hodnocení

1x

čeština bez chyb, na první pohled požadavek - doporučení - od Seznamu...

vypadá to tak, že se účty na SEZNAMU kradou už dlouho

zive.sk/...

jak z toho Seznam neporadí...

napoveda.seznam.cz/...

dobře si pročtěte, co na to odpovídá zástupce Seznam-u...sám jsem tam taky... co s tím? budu muset hledat bezpečnějšího poskytovatele...ale najdu? máte nějakého?...

někteří poskytovatelé jsou schopni kontaktovat majitele účtu tehdy, když se například vyskytle neobvyklý provoz na daném účtu...a změnit po dohodě heslo, ale jsou to většinou ti s menším počtem účtů...

atreus*
hodnocení

0x

Myslím, že je to podvod.

jirka1258
hodnocení

Náhodou neví někdo jak získat zpět ten mail. Pokud jde o podvot tak daný podvnodník již změnil uživatelské heslo. Jediná možnost je kontaktovat seznam nejspíš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]