Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co stáhnout když nefunguje myš

Od: andrejka89 odpovědí: 11 změna:
Ahojte, potřebovala bych radu od někoho, kdo se v tom vyzná aspon trochu víc než já... Vyzkoušela jsem 3 PC myši a žádná nefunguje na 100procent, každá z nich blbne, ale jiným způsobem, jedna nereaguje na kolečko, druhá zase pravé tlačítko apod. Nejspíš by to mělo být nějakým virem nebo kompletně zavirovaným PC. Avast jich pár našel a zneškodnil, bohužel pořád to není v pořádku... Zkoušela jsem na doporučeni na netu nějaký program Hunter - tak nějak, který mi vyhledal kolem 2 000 viru - asi těch malých, prý spy viru nebo co já vím..., jenže po testu to po mě chtělo registraci, za kterou se platí a to se mi vážně nechce... nevíte někdo o podobném programu zdarma, který by to mohl eventuélně vyřešit? Děkuji za případné rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

0x

Nepíšeš co máš za myš ani co máš za systém takže těžko radit. Já když koupil a připojil jakoukoli myš tak ihned fungovala. A pokud máš v počítači vir(y) a neumíš si s tím zjevně poradit obrať se na odborníky. Opět ani nepíše odkud jsi. U nás bych ti poradil, ale pokud jsi z druhého konce republiky houby ti to pomůže.

Takže moje rada: Najdi odborníka nebo někoho kdo se v tom vyzná.

hodnocení

0x

Teď bych doporučil pročistit ccleanerem. Ten antivir - avast - spusťte po restartu - je to trochu důkladnější test. Pak zkuste eset.com/...

Pak dejte vědět...

doplněno 28.02.15 22:07:

ano - vir se cleanerem neodstraní - ale nemyslím, že by byl potíž díky viru - ten problém může být v chybných registrech, a určitě to neuškodí, když virů bylo 2000 :)

dnes to asi nedotáhnete do konce - zítra se mrknem dál :)

Zkuste zatím zjistit, jaký máte systém a jestli třeba nemáte speciální herní myš...

andrejka89
hodnocení

ok, díky moc, jdu to vyzkoušet :)

Až budete mít hotovo, mrkněte se prosím přes start na OVLÁDACÍ PANELY - SRPÁVCE ZAŘÍZENÍ. Pokud je tam jakýkoliv otazník či vykřičník, kliknete pravým tlačítkem myši na daný kousek a dáte "aktualizovat ovladače"

Pokud to nepůjde (např. kvůli myši) - pak si stáhněte stahuj.centrum.cz/...

jednoduchý a česky.

Co stáhnout když nefunguje myš
andrejka89
hodnocení

už jsem pročistila cleanerem a smazalo mi to těch cca 2 000 nežádoucich souboru, asi ty co mi našel Hunter... ted zkouším kontrolu ESET a pak asi restartovat..? Uvidíme jestli bude nějaká změna... jinak systém pozjistuji, myš herní není ani jedna, zkoušela jsem tři a každá blbne v něčem jiném... myš co jsem měla stálou začala blbnout z ničeho nic, předtím fungovala bez problému.

pinda
hodnocení

0x
Jak již bylo zmíněno ccleaner... Tím se viry neodstraní. Na viry , červy atd je dobrý malwarebytes antimalware. To co kste stáhla a chtělo to registraci je jen další pakaz plná virů. Nejefektivnější je reinstal systemu.
andrejka89
hodnocení

také zkusím když viz. výše nepomůže, děkuji.

joudic*

take zkusit mys, ktera prokazatelne funguje, napriklad si pujcit od nekoho (koupit novou)... prijde mi, ze ty vase mysi jsou nake leta stare ze supliku (uz podle kulicky v mysi) ... sedim na PC denne hodin a hodin uz od win98 cca 15 let (a mene casu denne uz od DOSu), a stejne tak cele me okoli, ale v zivote jsem se nesetkal s tim, ze by mys blbla z jineho duvodu, nez ze je za a) mrtva, b) opotrebovana, c) zasrana (valecky kterymi pohybuje kulicka kdysi davno, to uz se snad ani neprodava a nebo je mozna ignoruju) d) na baterky (vybita) e) PC pracuje a sotva stiha upocitat to na cem dela, natozpak pohyb mysi (era Win3.1, 95, 98 a jednojadrovych max 1GHz procesoru, pripadne render 3Dsceny nebo animace s miliony polygonu ve win7-8 ) f) vlas, smeti, omastek v optice nebo laseru, g) nevhodny podklad opticke mysi...

Prijde mi, ze tady hodne radcu vnima CCleaner jako univerzalni lek na vsechno, uz jsem na to trochu alergicky :) Takova analogie... "Drhne mi volant, co mam delat?" odpoved CC "Vyklepejte koberecky, vycistete svicky, vymente vzduchovy filtr a olej, nove brzdove desticky a kotouce, dohustit gumy a vysypat popelnik" *smich* ne, ze by to autu neprospelo, ba naopak, ale problem to nevyresi, je to jen bezna udrzba

jinak bych navrhoval adminum u PC problemu nutnost uvadet sestavu a nebo alespon stari pocitace a system, aby se to dalo nejak odvodit

bagar*
hodnocení

0x

Upřímně? Myslím si, že není chyba v počítači (viry, malware apod.) ale v myších. Kupte novou nebo si půjčte od kamarádů/příbuzných a připojte. Troufnu si říct, že bude fungovat v pohodě. Píšete, že přestala jít z ničeho nic. Ano, může se porouchat kdykoliv. Rozhodně vám neoznámí, že za chvílu vypoví službu a máte si koupit novou. Mě takhle umřela myš po roce a půl, najednou nefungovalo pravé tlačítko. Vyměnili mi ji za novou a funguje v pohodě.

I přesto PC projeďte antivirem (Eset, nebo Kaspersky v nouzovém režimu), Ccleanerem (včetně registrů) a malwarebytes anti-malwarem.

eulalie*
hodnocení

0x

Co stáhnout, když nefunguje mys? Rolety...

andrejka89
hodnocení

Takže hlásím, že myší to nebylo... už šlapou všechny jako nové ;) Stačilo odinstalovat prohlížeč Chrom a nainstalovat nový, ted mám Mozillu. Zatím tedy fungují a doufám, že to bylo tedy prohlížečem a už to bude ok. Díky těm, kteří se mi snažili pomoct bez arogantního chování. Nikdo nejsme dokonalý, že?! Někdo se vyzná v počítačích, druhý zase v něčem jiném...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]