Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasekaný ntb

Od: olaslo odpovědí: 9 změna:

Ahoj před týdnem jsem si koupil ntb Lenovo. Vše frčelo tak jak má ,ale asi před dvoumi dny se začal strašně sekat. Internet jede strašně sekaně a pomau i když mám plno čárek. Nebo třeba když otevírám nějaké soubory musím čekat aspoň 2 minuty :( Zkoušel jsem vyčistit ntb programem CCleaner ale vůbec nepomohlo. Prosím o pomoc. :)

doplněno 27.02.15 18:18:

Jen doplňuji že mám windows 8.1

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

1x

Stáhni si HijackThis, spusť jako správce (administrátor), klikni na "Do a system scan and save a logfile"a vytvořený log.txt mi pošli na admin[zavináč]pctipy.net nebo na fórum na stejné doméně (sekce Windows, není nutná registrace), pak ti odepíšu, co dál (sem na Poraďte to nedávej, možná budu těch logů potřebovat víc a tady by z toho byl jenom zbytečně bordel).

honzmalatny*
hodnocení

0x

antivirový test?

defragmentace disku?

hodnocení

0x

Obraťte se prosím přímo na web viry.cz - podle návodu vyhotovíte log z programu RSIT nebo podobný - sdělí vám přesně a polopatisticky, co máte udělat.

Tady ty možnosti jsou hodně obecné, teoretické...

doplněno 27.02.15 21:01:

Pokud si přeje tazatel radu zde na webu, musí podat bližší informace. Zpomalení způsobem, že se nedaří otevřít složka či soubor, nemůže mít vliv ve vztahu k rychlosti připojení ...

Obecně - pokud bylo funkční před nějakou instalací, pak odinstalujte. Pokud bylo funkční k nějakému datu, zkuste bod obnovení. Očištění CCLeanerem doplňte kontrolou adwcleaner, antiviru po restartu, antivir eset on-line, ... a hlavně - reagujte na zdejší podněty.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 27. 02. 2015 20:55:29
! Pravidlo Z11: je zakázáno odkazovat na poradnu bez přesného odkazu, kde je problém řešen.
! Pravidlo Z4: je zakázáno odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: "tam se zeptej, podívej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!

Při vší úctě - já neříkám, že si to má najít ... já doporučuji lepší web pro danou problematiku.

Zde se bude každý vyptávat na jednotlivé části a informace, navrhovat nějaké maličkosti. Ale v případě daného problému jsou stovky možností vzniku potíží. Vysvětluji, že na tom druhém webu dokáží na dotaz "co je špatně" dostat informaci "stáhněte si program z podpisu, proveďte kontrolu dle popisu -zde-, uložte z TXT výsledek sem" - na základě 4 stran s info o systému tito experti zjistí, že jsou v PC 3 nežádoucí programy, 2 viry, 1 adware. Reakce bude ke každé věci přesná a výsledek je zaručen.

Ono totiž zde se může radit dobře, ale v dané sekci je pouze "čistěte ccleanerem, antivirem, co zdroj, jak HW,...?"

O doporučovaném webu vím své. Alternativou je Praivo@

doplněno 27.02.15 21:02:

ok - přesný odkaz s ohledem na info od @Praivo dávat nebudu...

praivo*

Já o nich také vím své a proto už tam nechodím.

doplněno 27.02.15 20:36:

Teď už to tam vypadá v pořádku, ale před nějakou dobou to tam nebylo úplně ideální ("já jsem rádce, ty jsi jenom uživatel, tak nic nepiš a dělej co chci já" - a následný skript do mazače obsahoval smazání neškodného programu).

hodnocení

0x

A jaké máte připojení?

gio
hodnocení

0x

Notesu nic nebude, jen nejspíše aktualizuje, Nechte se poučit zkušenějším uživatelem, jak postupovat po koupi nové ntb a co všechno je pro vás v novém ntb za programové vybavení potřebné.

praivo*

Poslední mně známý OS, který se při aktualizování dokázal opravdu zaseknout, byla XPčka, nové verze (ve spojení s novým HW) s tím problém nemají. Sice třeba klesne rychlost připojení, ale rozhodně se nezpomalí celý počítač až k nepoužitelnosti.

gio

Tu "nepoužitelnost" jsme nikdo neviděl a hlavně z dotazu je patrné, že notes je v rukách spíše laika. Tedy i dotaz je třeba brát s patřičnou rezervou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]