Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Licence u předinstalované Visty

Od: matejda odpovědí: 5 změna:

Nevim jestli se s tim někdo setkal, ale já už poněkolikáté. Kamarádka si koupí notas a najednou jí nejde spousta věcí i když (většinou jsou to počítače HP) má nejmíň 2G ram a další velmi dobré proporce počítače, které když jsou na XP tak je to super.

Mám takový problém že potřebuji počítač přeinstalovat na xp , ale při nějakém pozdějším problému bych chtěl mít možnost vrátit zpět do něj wisty. Ale k notasu se nadává CD pouze nálepky s licencema, takže když já visty schodim a pozdějí ze svého cd nainstaluju visty a přes internet je poté zlegalizuju , jak už jsme to několikrát dělal přes XP, ovšem nevim jestli to jde momentálně u vist. Díky za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

K notebooku se dodávají tzv. recovery CD, které jej uvedou do původního stavu. Instalaci Vist můžeš provést z jakéhokoli CD, je důležité mít platnou licenci (klíč).

mirek*
hodnocení

0x

Snažím se to najít. Ten OS je někde na HDD a může se předem vypálit jako záloha. Někdo psal přesně postup na JNP, ale nemůžu to najít. Jinak já mám všechny instalační CD v instalačním provedení uložené na D: děleného disku a ještě jednou na externím HDD, který připojuji jen když jsem odpojený od internetu, takže je čistej. Zdraví Vás Mirek

mirek*
hodnocení

0x

Tak jsem něco našel - je to přepis z Extra-PC. Nevím jak dalece to pomůže:

ACER Aspire 5310-300508
Recovery cd nejsou součástí balení. Zálohu systému nutno vytvořit pomocí přiloženého programu na pevném disku, pomocí funkce eRecovery (Plocha -> Empowering Technology -> eRecovery) Budeš muset hledat

Zdraví Vás Mirek

matejda
hodnocení

problém je že tohle je hp

mirek*

No a je tam možno uplatnit ten postup, vždyť se jedná o OS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]