Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí pevný disk

Od: gamapolis® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Vzhledem k tomu,že tomu zas tak moc nerozumím,potřeboval bych vědět:když si koupím externí pevný disk např.ten z odkazu

czc.cz/...

a přetáhnu si na něj filmy,které mám teď na flashce,mohu tyto filmy po propojení USB kabelem přehrávat v domácím kině,jako to dělám teď z flasky?Tento disk je nápájený v počítači přímo z USB vstupu.Bude to tak fungovat i na tom kině?

A to se mi objeví na TV po přepnutí na USB nějaké menu z filmy,jak jsem zvyklý z flashky?

Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, bude to fungovat stejne. jen si overte, jaky file system podporuje Vase TV a jestli dokaze pracovat s 1T diskem

hodnocení

2x

Ono bude asi záležet na vaší TV - ale obecně pokud je přehrávání přes flash disk bez potíží, externí HDD bude také - je to prostě jen větší fleška... - tyto externí disky jsou napájeny z přístroje, ke kterému se připojí...

stan33
hodnocení

2x
Spousta přístrojů nefunguje s nfts na který formátuje třeba Windows a je třeba je formátovat na fat32 což Windows u 1tb disku neumí a je třeba použít program třeba Easeus Partition Master Home Edition kde to jde.
Podívejte se do návodu jakou velikost a file systém tv podporuje.
Ten Verbatim je fat32 ,
ale jinak já asi o 200 dráž koupil v kamenném obchodě Western digital 1tb usb 3.0 který má u hdd většinou skvělé hodnocení životnosti a vedle něho mně tu leží sice starší (2-3roky) ale od pohledu podobný Verbatim 500 gb a je o dost hlučnější, má větší nároky na napájení a občas se odpojuje.
Ten Wd i vypadá lépe -jenom asi bude třeba přeformátovat-není fat32.
Ten Verbatim má akorát možná plus ten zálohovací sw , Wd dává jen nějaký cloud trial či co to tam je.
Moje osobní zkušenosti s Verbatim-hdd žádný zázrak, 2 stejné usg flešky-jedna jede skvěle, druhá od výrobce tak podivně naformátovaná že jsem zatím nenašel program který by ji naformátoval tak že pojede všude.
27.02.15 20:07
hodnocení

Děkuji.

u FAT32 pozor, aby zarizeni podporovalo rozhrani INT13. Bez neho nenacte vetsi oddil. nez 7.8GB. U PC zalezi na tom, jestli to unmi BIOS

hodnocení

Díky za informace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]