Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplňování barev

Od: vaclav1® odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, rád bych si pořídil tiskárnu hp 2515 deskjet ink advantage. Zajímalo by mě, zda-li se dají doplňovat barvy a nebo se musejí pořizovat vždy celé zásobníky. Když dojde jedna tak je škoda vyhazovat celý zásobník. U canonu jsem si je doplňoval než odešel do věčných lovišť. Díky za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Většina tiskáren HP se doplňování inkoustů nebrání. Čipy hlídají pouze expiraci takže tě může tiskárna vyzvat k výměně i plné kartridge pokud je po datu expirace. Protože ale kartridge mají použitelnost většinou 5 let tak je to jen teoretická nevýhoda. To dřív odejde tisková hlava. U těch se uvádí že přežije cca pětkrát doplněni inkoustu.
hodnocení

Děkuji za odpověď, vyskytla se další otázka a ta se týče odejití tiskové hlavy. Pod tím si mám představit co?. Je to součást kartidge a nebo je to něco jinde? Díky

Některé firmy dělají zvlášť tiskovou hlavu a zvlášť kartridže. Kartridže tím pádem můžou být o něco levnější protože řídící elektronika hlavy se nevyhazuje a kartridž je prakticky jen plastový výlisek s čipem za pár halířů. Dřív to tak měly právě třeba hápéčka. Dneska už ale myslím přešly HP do druhého tábora, kde je tisková hlava součástí kartridže. Když ji otočíš vzhůru nohama tak na kartridži najdeš zlatou plošku. Starší systém tam měl jen gumové těsnění. Starší systém má kartridže na pevném místě napíchnuté na hadičkách a nad papírem běhá jen hlava. Kartridž s hlavou běhá nad papírem celá. Dřív tisková hlava vydržela po celou dobu životnosti tiskárny. Dneska se kvůli úsporám používají horší materiály a počítá s tím že hlavu po jednom použití zahodíš i s kartridží. Protože se neuvažuje o tom že bys inkoust plnil, má hlava kratší životnost. Většinou píšou že přežije tak pět cyklů plnění a pak stejně člověk má koupit novou. Záleží ale spíš na tom jakou kvalitu tisku si představuješ. Když budeš tisknout celou dobu fotky tak ji asi opravdu po pár cyklech vyhodíš, ale na takové to běžné domácí tištěníčko ti jedna kartridž vydrží roky, dokud ji tiskárna nevyplivne kvůli expiraci.
hodnocení

Děkuji za vysvětlení situace okolo doplňování barev a všeho kolem. Pomohli jste mi s rozhodnutím. Dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]