Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nespustí se pc

Od: fulgore* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,prosím o radu.Mám pc Flexio U503,včera jsem pc zapnul,najel na internet a asi po deseti minutách asi na dvě vteřiny naběhla modrá obrazovka a poté pc zhasl a už nejde zapnout. Zdrojem to myslím nebude,protože ventilátory se točí,mechanika taky jde.Zkoušel jsem vložit jinou RAMku(stejného typu) a taky nic. Kondenzátory se také zdají v pořádku,žádný není nafouklý. Prosím o radu,děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

modrá smrt - s textem? Nebo jen modrá obrazovka? Pokud nelze zapnout - odešla grafická karta nebo celá základní deska.

fulgore*
hodnocení

Nějaký text tam byl,ale v té rychlosti jsem to nestačil přečíst. Grafika je stará asi půl roku.

au1

do BIOSu nebo UEFI se dostanete? tam vypadá vše v pořádku? Pokud ano, zkuste před bootováním párkrát zmáčknout F8, zobrazí se nabídka spuštění woken, dejte "poslední známá funkční konfigurace", když to nepojede tak "stav nouze", a pokud aspoň jedno naběhne, pak reboot jestli najedou normálně wokna

doplněno 24.02.15 11:40:

sorry, špatně jsem to přečet, vidím že nejde zapnout. vydává speaker na desce nějaké zvyku? měl by vypípat kód chyby, podle toho se dá zjistit co je KO

fulgore*
hodnocení

nedostanu se nikam,po zapnutí obrazovka černá,ani to nepípne jak vždycky po zapnutí

au1

asi bych zkusil odpojit grafiku, vyndat z bedny, pokud máte jinej PC zkusit otestovat, pokud nemáte tak vrátit zpět do bedny a řádně zatlačit do slotu, připojit přídavná napájení...

fulgore*
hodnocení

Děkuji,zkusím to a když tak budu ještě otravovat.:)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste rozebrat kabeláž v bedně a znovu ji pořádně pospojovat - někde tam může být špatný kontakt. To samé karty a RAM. Také pořádně dorazit přívodní kabel do zdroje a někdy je "v háji" i tlačítko na předním panelu. Zdravím!

P.S. A hned i vyčistit vše od prachu (i zdroj).

hodnocení

0x

Taky může být v háji monitor (nebo kabel, zástrčka...). Bliká po startu kontrolka disku? To by znamenalo, že pc normálně bootuje, akorát není nic vidět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]