Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu.Mám pc Flexio U503,včera jsem pc zapnul,najel na internet a asi po deseti minutách asi na dvě vteřiny naběhla modrá obrazovka a poté pc zhasl a už nejde zapnout. Zdrojem to myslím nebude,protože ventilátory se točí,mechanika taky jde.Zkoušel jsem vložit jinou RAMku(stejného typu) a taky nic. Kondenzátory se také zdají v pořádku,žádný není nafouklý. Prosím o radu,děkuji.
modrá smrt - s textem? Nebo jen modrá obrazovka? Pokud nelze zapnout - odešla grafická karta nebo celá základní deska.
Nějaký text tam byl,ale v té rychlosti jsem to nestačil přečíst. Grafika je stará asi půl roku.
do BIOSu nebo UEFI se dostanete? tam vypadá vše v pořádku? Pokud ano, zkuste před bootováním párkrát zmáčknout F8, zobrazí se nabídka spuštění woken, dejte "poslední známá funkční konfigurace", když to nepojede tak "stav nouze", a pokud aspoň jedno naběhne, pak reboot jestli najedou normálně wokna
doplněno 24.02.15 11:40:sorry, špatně jsem to přečet, vidím že nejde zapnout. vydává speaker na desce nějaké zvyku? měl by vypípat kód chyby, podle toho se dá zjistit co je KO
Dobrý den, zkuste rozebrat kabeláž v bedně a znovu ji pořádně pospojovat - někde tam může být špatný kontakt. To samé karty a RAM. Také pořádně dorazit přívodní kabel do zdroje a někdy je "v háji" i tlačítko na předním panelu. Zdravím!
P.S. A hned i vyčistit vše od prachu (i zdroj).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.