Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VHS do PC přes kameru

Od: asde odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mám starou kameru Sony DCR-TRV110E, přes kterou jsem si už digitalizoval osmičkové kazety propojením s PC přes kabel FireWire. Některá videa, ale mám jen na VHS kazetách. Napadlo mě nahrát tyto VHS kazety na kazetu v kameře a pak stejně jako před tím propojit kameru s PC FireWire kabelem.

Ale teď k problému. Nemůžu přijít na to, jak nahrát na kameru to VHS video. Opačné nahrávání z kamery na VHS mi jde. Propojení mám přes AV cinch kabely.

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

0x

Myslim, ze by bylo skoda snizit jiz tak na dnesni pomery bidnou kvalitu VHS prepisem na Video 8 format a ten zpracovat v PC. Pokud mate pouze problem, jak propojit stavajici zarizeni VHS (kamera, prehravac) s PC, tak si myslim, ze investovat do externi USB grabovaci karty v hodnotach mezi 1.000 az cca 2.000 Kc by melo byt ucelne.
V podstate i vetsina i starsich TV externich tuneru USB mela vstup pro AV a ten ukladala v MPEG-2 (MPEG-4) do PC.

horak:

jedna z výborných vlastností videa 8 byla, že zcela neznaznatelná degradace videa pří kopírování na VHS nebo z VHS a u digitálního záznamu to platí 1000x více :-D

To snad sám uznáš, že digitalizace přes digikazetu, nebo rovnou do počítače už nemá vliv :)

asde:

pokud kamera nemá nahrávání videa z linkového vstupu, což asi nemá, tak to nepůjde. Protože takové kamery byly podstatně dražší, ne že by byly složitější (ta potřebná elektronika je tam tak jako tak) ale kvůli nesmyslně jinému (vyššimu) dovoznímu clu. Takže to výrobci úmyslně blokovali.

horak*

To o kvalite se ale tykalo Hi8 a ne Video 8.
I kdyz tedy ta videokamera je Hi8, coz jsem nekontroloval, pise o Video 8.

horak:

ja psal také o video 8, kdo jí měl, tak moc dobře ví, že kvalita kopie VHS / video 8 trpěla minimálně a nedalo se to srovnat s příšernou degradací na VHS / VHS kopiích.

Nekoukal jsem co je to za model, ale zkratka DCR mluví jasně - Digital Camera Recorder :) Takže je to Digital 8, nehledě na to že by tazatel asi těžko stahoval videa z kamery přes Fire Wire pokud by vlastnil model Video 8, tento port Video 8 a Hi-8 kamery neměly, opravdu nevím k čemu by na nich byl FireWire dobrý :-D

prosím udělej si jasno ve formátech - Hi 8 je analog - je to obdoba Super VHS

doplněno 23.02.15 15:35:

horak:

Neblokovaný vstup si nenechávali platit výrobci, ale na taková zařízení bylo vyšší CLO, jak jsem zmínil výše. Takže jakmile byla kamera na vývoz, tak tyto vlastnosti měla blokované aby byly v té které zemi prodejné, v některých zemích s rozumnými celními předpisy nebo bez cla, se prodávaly bez blokace.

doplněno 23.02.15 15:39:

asde:

pokud by vaše kamera šla odblokovat, tak věřte že kvalita převodu nebude mít sebemenší známky zhoršení, navíc lze v takovém případě vynechat nahrávání na kazetu a kamera lze použít jen jako převodník analogového videa na digitální, které už počítač přes firewire pobere.

asde
hodnocení

A nešlo by to přece jen nějak. Podle výsledné kvality bych se pak rozhodl, jestli mi to stačí nebo ne. Chtěl bych využít tu kameru, protože jsem někde četl, že to přes ně jde.

horak*

Existuji zpusoby jak odblokovat vstup Vasi kamery tak, aby bylo mozno pripojit jako zdroj VHS kameru. Nebudu Vas odkazovat na stranky s temito deblokovacimi prostredky. Myslim, ze uz je pryc doba, kdy si vyrobci kamer neblokovany vstup nechavali poradne zaplatit v cene kamery. Obratil bych se na odbornika, at Vam odblokuje kameru a potom muzete zkusit konverzi VHS > Hi8 > PC. Otazka je ale proc potom nahravat na Hi8 tape, kdyz se to pouzije jen jako prevodnik na Fire-wire. Kvalita lepsi nez puvodni VHS stejne nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]