Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola disku

Od: vaclav832 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Když zapnu počítač tak se mi tam objeví kontrola disku nechal jsem to spuštěno skončilo to na 39%. Tak jsem to spustil znovu ale více jak 39% to nešlo již. Co stim dále udělat aby kontrola byla na 100%. Dále aby to neobtěžovalo při každém spuštění počítače,Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vlevo dole "start" - hledat soubory "CHKDSK" - spustit - projede kontrola při spuštění windows.

Zřejmě máte chybu na disku - pokud výše uvedené nepomůže, ozvěte se.

doplněno 23.02.15 12:35:

Disk se při těch 39% stále točí a kontrolka disku (jeho činnosti) bliká - tj. prověřuje ... nebo se to sekne, disk se netočí, nevrčí.

Stav 39% je trvalý? tj. Je jedno, jestli to je půl hodiny či více - prostě se víc nehne?

baltazar
hodnocení

0x
asi vás zklamu, ale je nutné aby kontrola disku proběhla celá. Já bych jí spustil přes noc. Ještě se zeptám při těch 39% je vidět činnost disku?
alex567
hodnocení

Píšetě mi o disku nevím jak poznám jestli je v pořádku. Ale jak mám spustit celou kontrolu disku aby proběhla. Děkuji.

Proběhne tak, že to necháte běžet. Jak víte, že se to zaseklo? Pravděpodobně se to jen zpomalí.

hodnocení

0x

Prázdná místa to projíždí rychleji, zaplněná pomaleji. Na tom místě může být problém, který se to snaží diagnostikovat nebo vyřešit. Je nutné to nechat doběhnout, může to trvat i hodiny. Jakmile to projde, nebude to otravovat. Za jak dlouho to dojede na těch 39%?

joudic*
hodnocení

0x

napiste do Start > Najít cmd to se nahore vyhleda, dvojklikem spustit, otevre se command prompt okno

do nej vepiste chkdsk c: /r a pak enter, kdyz napise, ze to nelze a ze naplanovat pri rebootu PC? tak dejte Y (ano) a restartujte a pockejte na dokonceni

miro567
hodnocení

Na těch 39% to dojede do 5 minut

Fajn, tak to nechejte delší dobu. Pokud bliká kontrolka disku, tak to pracuje.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že neuvádíte, o jakou kontrolu HDD se jedná. Může to dělat OS nebo možná jde o skenování antivirem. Asi by bylo dobré to upřesnit nebo vložit obrázek. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]