Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co má za funkci-desktop- co se stane,když?

Od: josefrih* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, moc prosím o radu.Vnučka si povídala s mojim notebookem a smazala mi soubor s názvem -Deskop-.Sice nevím,proč tam byl,kdy se tam objevil, ale raději jsem nepátral.Říkala, že se začaly současně smazávat ostatní soubory,tak rychle všechno ukončila.Problém je ale v tom, že jsou některé ikony smazány. Prosím o radu jak znovu nainstalovat požadované ikony.Hledal jsem v dolní liště v programech, ale marně. Děkuji, Josef.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, jako první se podívejte do Koše a tam je možnost vybrané soubory obnovit.

Tím se vrátí na původní místo. Zdravím!

doplněno 23.02.15 11:25:

Otázkou je, zda jde o soubor nebo složku. Mohl to být soubor desktop.ini (většinou je skrytý) nebo složka Desktop. A do toho Koše bych se podíval. Případně použít Obnovení systému.

doplněno 24.02.15 10:50:

Tak zkuste to Obnovení systému ke staršímu bodu obnovení (mělo by to být v nabídce Start).

Desktop je totéž co plocha čili to co vidíte na počítači než spustíte jakýkoli program. Kromě složek které jste tam sama nechala vytvořit tam většinu položek tvoří naštěstí jen zástupci programů. Ty smazat naštěstí není žádné neštěstí, kdyby nebyly v koši tak otevřete seznam programů- všechny programy a když na některý kliknete pravou myší dostanete v roletě nabídku vytvořit zátupce. Ikona zástupce se od vlastního programu pozná tak že má v dolním rohu šipku. Zástupce můžete myší that kam se vám zlíbí aniž by to uškodilo jeho programu.
doplněno 24.02.15 17:39: Já taky nevěřím. řekl bych že malováni je spolu s explorerem a win.médiaplayerem takzvaně nativní součást windows která bez speciálního programu nejde z počítače nijak odstranit. Zkuste kliknout pravou myší na nějaký obrázek a podívat se na volbu "otevřít v programu" vsadím se že tam to malovaní bude. Pak stačí kliknout na Soubor / nový a můžete dělat co chcete. Je to sice trochu krkolomný způsob jak malováni spustit ale lze si tak ověřit že malování je a funguje. Ostatní instalované programy pokud by se snad neobjevily v nabídce všechny programy můžete zkusit najít když budete postupně klikat tento počítač /C /Program files . Ta cesta platí pro widows XP ale v novějších systémech to nebude o moc jiné. Možná že tam bude C/windows/program files tím si nejsem jistý píšu na mobilu z hlavy, počítač tu nemám.
doplněno 24.02.15 17:39: Já taky nevěřím. řekl bych že malováni je spolu s explorerem a win.médiaplayerem takzvaně nativní součást windows která bez speciálního programu nejde z počítače nijak odstranit. Zkuste kliknout pravou myší na nějaký obrázek a podívat se na volbu "otevřít v programu" vsadím se že tam to malovaní bude. Pak stačí kliknout na Soubor / nový a můžete dělat co chcete. Je to sice trochu krkolomný způsob jak malováni spustit ale lze si tak ověřit že malování je a funguje. Ostatní instalované programy pokud by se snad neobjevily v nabídce všechny programy můžete zkusit najít když budete postupně klikat tento počítač /C /Program files . Ta cesta platí pro widows XP ale v novějších systémech to nebude o moc jiné. Možná že tam bude C/windows/program files tím si nejsem jistý píšu na mobilu z hlavy, počítač tu nemám.
josefrih*
hodnocení

Děkuji mnohokrát za radu,v koši nebylo nic.Zmizela mi i aplikace malování.Zkoušel jsem start -všechny programy-příslušenství,ale bohužel ani tam nic není.Tak jsem úplně bezradný.Josef

praivo*
Nevěřím... Start - Spustit - mspaint.exe
josefrih*
hodnocení

-praivo- děkuji,děkuji, děkuji.V mojí nabídce programů jsem žádný takový název nenašel, ale ten název ms paint.exe jsem dal do -zahájit hledání- a tam se mi objevil.Vytvořil jsem si na plochu zástupce.Tak snad to bude funkční.Josef

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]