Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadná klávesnice u nového notebooku

Od: monika123* odpovědí: 14 změna:

Dobry den, v sobotu jsme koupila notebook. Mela jsem moznost si ho na prodejne osahat, vyzkouset. al epo napsani prvniho emailu doma, jsme zjistila, ze nevyskakuje zpet klavesa Backspace. Pri zmcknuti se zasekne dole a bud nemaze, nebo naopak smaze cely radek. Mam notebook defactood vcera od 12hod. a na tuto zavadu jsme prisla az doma. Prece nedam hned NB na reklamaci, to bude pryc min 3 tydny. :( Je nejaka moznost na vymenu? Tento byl zakoupen jako predvadeci :( Dekuji.

doplněno 22.02.15 18:30:

Vratiti nemohu, ale co vymena? Dekuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x

osobne bych ho vyloupl otevrenyma manikurnima nuzkama a podival se, co je za problem a proc se zachytava, ale zalezi jak jste sikovna, abyste to neposkodila

monika123*
hodnocení

Nejsem sikovna :) jinak je NB dobry, naslapany a rychly. ale nic pod nim neni, spis mi prijde, ze je spatne perko, nebo ten mechanismus , aby bylo tlacitko mekke a vracelo se.

Tohle můžete udělat u normální klávesnice, ale u notebooku prosím ne! Konstrukce klavesnice je tam mnohem křehčí, jsou tam mrňavé díly a není to jen tak vyndavací.

Podle popisu je tam zapadlý nějaký bordel, ale opravdu nechte opravu na odborníkovi - jednak na to má nástroje a jednak bude za případnou chybu a zničení odbovědný on.

Zjistěte si, jak dlouhou máte záruku, u použitého zboží bývá kratší, takže neváhejte.

scv®
hodnocení

2x

Vyměnit klávesnici v rámci záruky by neměl být problém, ale to se čekání nevyhnete. Jestli je možná výměna kus za kus si musíte ověřit u prodejce - spíše ale počítejte s tím, že se tomu budou bránit. Výměna zboží nebo vrácení peněz se obvykle řeší až po opakované reklamaci.

Jak píše joudic, můžete zkusit klávesu vyndat a podívat se, v čem je háček. Někdy tam klávesa může jít vložit správně. Zde je na fotkách vidět, jak to pod klávesou vypadá. Většina klávesnic v NTB bude zřejmě vypadat podobně. Ty plastové rámečky by měly při nestisknuté klávese vypadat z profilu jako písmeno X (připomíná to skládací stoličku), při stisknuté se složí do sebe. Pokud klávesa stejně fungovat nebude nebo kdyby horní plocha klávesy vypadávala, zbývá výměna/reklamace.

monika123*
hodnocení

Dekuji. Vymena kus za kus nepujde, brala jsem predvadeci model, jediny na prodejne. Jinde na pobockach ho ani nemaji.

layborr*

Ono záleží na domluvě -

koupil jsem v lednu nový Acer ,ale nevyhovovala mi rychlost procesoru tak jsem ho po telefonické domluvě šel vyměnit za jiný , vrátil jsem ho po 2 dnech a koupil jsem v té samé cenové relaci Lenovo , ale fakt asi záleželo na vstřícnosti prodavače , bylo to v Euronicsu.

doplněno 22.02.15 19:49:

Předváděcí model příště raději nebrat , každý si tam tluče a pak ta klavesnice může dělat problémy , ale mohl by to být argument k výměně notebooku.

Pokud chcete urychlit opravu, stačí zaslat přímo do servisu s kopií faktury.

monika123*
hodnocení

No, uz se stalo. Ma fakt dobrou vybavu a na moje potreby vyhovujici a hlavne ze 16600 na 12700,-Kc. Ale ta klavesa me toci :( Musim ji nehtem vzdy vysunout. Kdyz zustane dole, maze cely radek. Napsala jsem jim email, zitra jim jeste zavolam. Prodavac nebyl neprijemny, ale bez svoleni vedeni neudela nic navic. Tento NB nam doporucil vzhledem k vybave a cene. Na prodejnu prisel v polovine ledna, to jsme si overili. Ale dekuji, zkusim se s nimi domluvit.

To ani ve svém okolí nenajdete nikoho co dokáže opatrně klávesu "vycvaknout" a vyčistit? Vždyť to zvládne snad každý trochu počítačově zapálený klučina :)

Věřte mi, jsem počítačově zapálený trochu starší klučina, ale tohle fakt nerad. Zlomíte ten mrňous a opravu v záruce už vám neudělají.

To mám věřit co? Že jste zapálený trochu starší klučina, nebo že to nerad, nebo co? :) :) :)

Už několikrát jsem čistil prolité klávesnice notebooku i netbooku a tam je to ještě titěrnější, musel jsem vycvakat všechna tlačítka a rozlepit kontaktní fólii, kromě velké trpělivosti a malinko citu není nic potřeba :)

Já sice jsem takový domácí kutil a klávesnici notebooku jsem také tímto způsobem demontoval, nicméně to bylo v okamžiku, kdy už nebyla jiná možnost. V životě bych si nedovolil něco takového provádět na cizím notebooku, obzvláště novém a v záruce, a už vůbec bych neradil laikovi, který v životě neviděl tu klávesnici uvnitř, něco takového dělat. I klávesnice notebooků jsou různých konstrukcí, navíc ty výčnělky, které různě zapadají a je potřeba je vyloupnout, jsou titěrné, plastové a snadno se zničí. A v okamžiku, kdy se to ulomí, už to nikdy nikdo neopraví a klávesa bude navždy vyskakovat.

Taková rada je skutečně hloupá a jsem rád, že má tazatelka dost rozumu na to, aby to zkoušela.

kovis:

já neradil tazatelce ať se do toho pustí sama, ale ať zkusí někoho šikovného v okolí (mám dojem že spěchá a nechce notebook nikde kvůli takové prkotině nechávat) , ale pokud má servisáka na blízku tak není co řešit.

Já bych mu to stejně ale nesvěřil :)

A že jste vy nešikovní a lámete plasty klávesnice na počkání, za to opravdu nemohu :-D

monika123*

Presne jak pise Pletiplot, zaruka je zaruka. Mam 2 roky i na predvadeci, tak se do toho nechci poustet sama. Nehlede na to, ze opravar sedi primo na prodejne. Dnes po praci tam zajdu a uvidim, doufam, ze to nebudou posilat do opravy nejak do horoucich pekel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]