Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace OS win

Od: mery* odpovědí: 7 změna:

Starší PC -chci ho zprovoznit ale nějak se to nedaří.

Základní deska P4 Titan-SDRAM, procesor Intel 485 -- 1.7 Gh , Grafika Nvidia GeForce 6600 GTV -- Gainward , Disk 20 Gb , Boot CD-Rom, DVD , Pamět 640 kb vnitřní , fizická 392198 kb .

Formát disku : pomalý NTFS

Instaloval jsem WIN 7 , instalace proběhla celá a při restartu modrá obrazovka s hláškou STOP: c000021a (Fatal System Error)

Tak jsem zkusil na druhý disk opět formát NTFS instal WIN XP , instalace probíhala v pořádku ale ke konci začala psát soubor nelze zkopírovat //jedíná možnost přeskočit nebo ukončit .Takže ukončit !

Tak jsem sáhl po disku s formatem FAT32 a WiN 98 aby se vubec nějaký system nainstaloval.

A zde je takový zajimavý problém? Začaly se instalovat ovladače , pak to skočilo do dosu s mechnikou A: přitom mechaniku a: tam nemám , když jsem dal A: dir ,tak mi to vypsalo soubory dosu a adresářen NC spustil nc a bylo tam jen A: s těmito soubory

Otazka: celkem co s tím? A kde se vzal ten Dos a NC na čistem PC?

Děkuji za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x

pri instalaci je A: pomocny/virtualni oddil, kde je dos a spol, tim se nevzrusujte

hodnocení

0x
Copak o to . Odpověď proč na to nejdou sedmičky je jasná ty mají v systémových požadavcích 1GB RAM jen pro chod systému. Sice lidi tvrdí že jim chodí i na 512ramkách ale dejme tomu že se zrovna těm tvým nechce. Proč by ale neměly jít instalovat XP to netuším. Osobně bych na takovém počítači zkusil Puppy linux. Na prohlížeč a kancelář stačí a víc se od starého železa stejně čekat nebude. Kdybys dal na můj tip tak stahuj předposlední verzi. S tou poslední se nějak urvali a udělali ji na jádru dvanáctky Ubuntu která už taky není na staré počítače. Jinak je ale puppy vyhlášený právě pro minimální nároky a velikost. Ta předposlední verze dokonce hned při instalaci nabízí ve volbách jazyka češtinu.

hodnocení

0x

Jako já nevím. Nemusí být každý ajťák, ale instalovat sedmičky na tuto sestavu by nenapadlo ani mentálně retardovaného klienta Jedličkova ústavu. Bez urážky. Tenhle šrot se nedá použít ani s Linuxem, myslím. Takže jediné využití vidím, kromě speciálních experimentů, jako podstavec pod květináč.

mery*
hodnocení

Je mi jasné že tato odpověď příjde ,ale zkouším co se chytne , a co ty Win 98. Je to PC bez OS takže se tam snažím něco dostat, asi začnu u dosu! A pak ho dám jako podstavec pod něco!

praivo*

Klid, mám tu notebook z roku asi 1998 (Asus L7200), který sice už moc nepoužívám, ale ještě pořád funguje minimálně stejně dobře jako všechny ostatní počítače v domě. Jsou tam W98 SE + "neoficiální Service Pack" + nUSB + KernelEx.

hlucha*
hodnocení

0x

Pro P4, 384MB RAM a 20GB HDD bych volil Windows 2000. Pokud je PC nestabilní, tj. BSOD atd, zkontrolovat zda se nepřehřívá, jestli není plný prachu, jestli je vše dobře připojené, zda chladiče na všem sedí jak mají, případně přes noc projet Memtest86.

Asi bys měl upřesnit jestli ti jde o to si hrát, zkoušet co se povede nainstalovat a dokázat si že člověk ještě nezapoměl jak se instalovaly win98, nebo to opravdu rozběhnout. V tom případě doporučuju fakt ten Puppy linux. To je nejmenší plně funkční systém. Určitě ti na tom udělá lepší službu než nějaký windows3.1 nebo co na tom ještě hodláš testovat.
doplněno 22.02.15 23:48:

Tak Puppy vývojáři blbnou dál a přidali už verzi založenou na Ubuntu 14. Pro přesnost teda doplňuju, že poslední verze na extra staré počítače je puppy 5.7 Ten má v popisu požadavky na RAM 256 byť se teda doporučuje mít 512,

Když mrkneš na youtube a dáš si najít puppy liux, tak zjistíš že to vúbec není nějaká předpotopní vykopávka a určitě by stálo za to ho otestovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]