Nejste přihlášen/a.
Starší PC -chci ho zprovoznit ale nějak se to nedaří.
Základní deska P4 Titan-SDRAM, procesor Intel 485 -- 1.7 Gh , Grafika Nvidia GeForce 6600 GTV -- Gainward , Disk 20 Gb , Boot CD-Rom, DVD , Pamět 640 kb vnitřní , fizická 392198 kb .
Formát disku : pomalý NTFS
Instaloval jsem WIN 7 , instalace proběhla celá a při restartu modrá obrazovka s hláškou STOP: c000021a (Fatal System Error)
Tak jsem zkusil na druhý disk opět formát NTFS instal WIN XP , instalace probíhala v pořádku ale ke konci začala psát soubor nelze zkopírovat //jedíná možnost přeskočit nebo ukončit .Takže ukončit !
Tak jsem sáhl po disku s formatem FAT32 a WiN 98 aby se vubec nějaký system nainstaloval.
A zde je takový zajimavý problém? Začaly se instalovat ovladače , pak to skočilo do dosu s mechnikou A: přitom mechaniku a: tam nemám , když jsem dal A: dir ,tak mi to vypsalo soubory dosu a adresářen NC spustil nc a bylo tam jen A: s těmito soubory
Otazka: celkem co s tím? A kde se vzal ten Dos a NC na čistem PC?
Děkuji za odpověď
Jako já nevím. Nemusí být každý ajťák, ale instalovat sedmičky na tuto sestavu by nenapadlo ani mentálně retardovaného klienta Jedličkova ústavu. Bez urážky. Tenhle šrot se nedá použít ani s Linuxem, myslím. Takže jediné využití vidím, kromě speciálních experimentů, jako podstavec pod květináč.
Je mi jasné že tato odpověď příjde ,ale zkouším co se chytne , a co ty Win 98. Je to PC bez OS takže se tam snažím něco dostat, asi začnu u dosu! A pak ho dám jako podstavec pod něco!
Pro P4, 384MB RAM a 20GB HDD bych volil Windows 2000. Pokud je PC nestabilní, tj. BSOD atd, zkontrolovat zda se nepřehřívá, jestli není plný prachu, jestli je vše dobře připojené, zda chladiče na všem sedí jak mají, případně přes noc projet Memtest86.
Tak Puppy vývojáři blbnou dál a přidali už verzi založenou na Ubuntu 14. Pro přesnost teda doplňuju, že poslední verze na extra staré počítače je puppy 5.7 Ten má v popisu požadavky na RAM 256 byť se teda doporučuje mít 512,
Když mrkneš na youtube a dáš si najít puppy liux, tak zjistíš že to vúbec není nějaká předpotopní vykopávka a určitě by stálo za to ho otestovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.