Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balík doručený na poštu

Od: petrxxmencz odpovědí: 11 změna:

Zdravím, Chtěl bych si z heureky objednat balík z obchodu softcom.cz, heureka.cz/...

Jde mi o to, že já chci aby mi ten balík došel na nejbližší poštu, ale jak se k tomu mám prokousat? Protože tam naskakuje hned několik možností a nevím z čeho vybrat aby mi to došlo na poštu a nechtělo to žádnou dodací adresu. Jen jméno, adresu ale ne "dodací adresu"ani nějaké kurýry před dům. Prosím poraďte, má to být dárek a jsem pod časovým nátlakem. Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den, měl byste si zvolit službu České pošty Balík na poštu. Jako adresa je na balíku napsáno pouze jméno adresáta a adresa pošty. Oznámení je adresátovi doručeno buď esemeskou, nebo emailem. Vzhledem k tomu, že na adresním štítku chybí adresa, kde skutečně adresát bydlí, pochybuji, že by do schránky bylo doručeno oznámení od České pošty, že balík je na poště. Není komu to oznámit.

petrxxmencz
hodnocení

Děkuji za odpověď, obchod ani adresu nechce, chce jen e-mail, jméno a telefon, takže adresa se neprozradí.

hodnocení

2x

Tak to asi bez adresy nepůjde.To,že je "balík na poštu",znamená,že si ho na té poště vyzvednete,ale někam Vám musí doručit oznámení o doručení zásilky.Proto je ta adresa nutná(i kvůli fakturaci).Stejně tak PPL,DPD ap.-adresa taktéž nutná.

doplněno 19.02.15 18:30:

Snad jedině si zřídit schránku na poště,ale jestli se to vyplatí,si nemyslím.Navíc jak píšete ,jste v časové tísni.Není tam osobní vyzvednutí na uložence nebo zásilkovně?Ale i tak budete muset adresu zadat.

petrxxmencz
hodnocení

Jak říkáte, jsem v tísni, mám na to 4 dny a má to být překvapení a já, jelikož bydlím s rodiči tak by se vše prozradilo, kdyby to na tuto adresu oznámili. Díky za odpověď

doplněno 19.02.15 18:39:

Tak kupudivu tento obchod chce jen E-mail, Jméno a telefon, nic jiného takže by vše mělo klapnout a navíc když mi není 18 tak občankou se prokážu, ne?

cocinkamichalka*

Gamapolis, balík na poštu se oznamuje pouze SMS nebo e-mailem (podle toho, co odesilatel uvede). Výjimkou jsou balíky na poštu s adresou, kam se po nějaké době tiskne oznámení, že si zásilku dosud nevyzvedl. To ale není případ tazatele.

filip17*
hodnocení

0x

Pokud tomá být překvapení, proč si nevymyslet historku, že to není tvůj balík, nebo že je to jen nějaka prkotina, nebo to nechat poslat na adresu kamaráda.

petrxxmencz
hodnocení

Obchod nakonec žádnou adresu nechce. :)

hodnocení

0x

No, jak se proklikat ke kýženému výsledku neporadím. U služby Balík na poštu to funguje tak, že si vyberete poštu dle PSČ nebo adresy. Pokud zadáte balík na poštu a chce to kromě adresy pošty ještě adresu osoby (už si přesně nepamatuji), pak bych zvolil adresu dle OP (jak Vás jinak na poště identifikují?!). Žádné papírové potvrzení o doručení dle mého do schránky nechodí - zadáte mail a tel. číslo a zprávu o doručení dostanete elektronicky.

doplněno 19.02.15 18:43:

Píšu pomalu, co? :)

doplněno 19.02.15 18:54:

Přesně tak. Přeci nebudete chodit 3x na poštu, jestli to už náhodou nedorazilo. Tady k tomu je produktový list

doplněno 19.02.15 19:02:

Na poště vymýšlejí kdejakou ptákovinu, ale že by někdo vymyslel, že vyzvednout zásilku může až osoba nad 18 let, to si opravdu nemyslím. Ta občanka bude stačit.

petrxxmencz
hodnocení

Tím chcete říci, že když adresu ten obchod nevyžaduje tak mi přijde zpráva o dodání formou sms a pak si to jednoduše vyzvednu na poště?

petrxxmencz
hodnocení

A s tím, že mi není 18 let tak problém nebude? Mám občanku jako doklad.

cocinkamichalka*

Adresát se na poště identifikuje pomocí čísla zásilky z SMS nebo e-mailu, nebo musí sdělit např. odesilatele, výši dobírky atd.

O doručení zásilky na poštu se adresát dozví z e-mailu nebo SMS, kde bude napsáno, že je zásilka ULOŽENA u pošty XY.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]