Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nejde mi spustit počítač.Mám tam Windows XP.Nic nejde,jen je tam tabulka tahle stránka.Jde s tím něco udělat?Díky
nejde nic - tj. nejde spustit ani stav nouze? šipky reagují? jakou máte klávesnici - zástrčku - USB nebo kolíkovou?
doplněno 18.02.15 20:34:Jak píše culdabulda - máte největší pravděpodobnost kompletní reinstalace OS. Pokud potřebujete zachránit data z disku, musíte ho napojit do jiného PC nebo dát do servisu (ale záloha v servisu je relativně drahá).
Formát a instalace systému (pokud máte ISO CD nebo alespoň kód k aktivaci) chce mírně pokročilé znalosti.
Dobrý den, co nastane, když skončí ten odpočet do startu OS? Zdravím!
doplněno 18.02.15 20:33:culdabulda1 - já bych zkusil dostat se do BIOSu a tam nastavit výchozí (default). Potom by se to mohlo zase rozběhnout.
doplněno 18.02.15 20:45:jmlc - no, to je asi pravda a možná i škoda. Já mám problém přečíst z toho obrázku tu horní polovinu obrazovky - tak, nevím, jestli tam není něco zajímavého pro vyřešení.
A ten BIOS se dá jen "projet" pravou šipkou na poslední záložku a tam vybrat tu možnost.
možná by to v biosu šlo - ale pokud tazatel má zkušenosti s PC podle dotazu, pak BIOS může spíše poškodit... asi bych to po netu nedoporučoval opravit - chce to někoho, kdo dokáže alespoň instalaci OS
- tak přesně tohle se mi stalo. Nešlo nic !
doplněno 18.02.15 20:30:- když skončil odpočet od startu - tak taky nic. Odpojení ze sítě, nové zapojení - nic. Stav nouze - nic. Asi by se musely přeinstalovat Windows. Jsem zvědava, co Vám zde poradí. Já jsem počítač vyhodila, stejně byl starej.
doplněno 18.02.15 20:53:ben - děkuju za odpověď - zkoušela jsem nastavit něco jako výchozí nastavení, ale v programování se nevyznám, takže taky nic. Windows XP jsem stejně neměla koupený, ale nainstalovaný od známého, navíc už XP-čka stejně nejsou podporovaný, tak mi přišlo nejrozumější koupit nový počítač. Data jsem naštěstí měla zálohovaná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.