Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna Canon MP550 v poruše

Od: silvestra odpovědí: 4 změna:

Při výměně cartridge mi přestala fungovat tiskárna a nelze uvést do chodu. Píše: Error Number : 1403 Print head problem. Open the printers cover, remove the print head and then re-install it. If this message appears again, the print head may be faulty. Replace the print head with the new one.
Printer offline.

Mám ji vyhodit a koupit novou?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No já bych tedy zkusil tu proceduru, kterou ta tiskárna vyžaduje, vždyť je to vcelku jasně popsáno.

hodnocení

0x

Pokusit se vyndat / nandat hlavu, případně očistit kontakty na ní, ale z vlastní zkušenosti vím, že se jedná o jedno z mnoha "kurvítek" fy Canon, takže pokud to nezabere tak to vypadá na pořízení nové tiskárny.

realista*
hodnocení

0x

Vem si knížku, co jsi dostal s tiskárnou. Máš tam popsáno, jak postupovat. Tj, jak vkládat barvy, jak čistit hlavu, jak nastavit barevný tisk (zkušební tisky)...bla, bla, bla...*cteni* Pravděpodobně jen není tiskárna spokojena s tvojí nainstalovanou (vloženou) barvou. Má ráda orginální. Né vždy se to daří obejít. Tak že bych napřed zkusit tam buď vrátit tu původní (asi prázdnou) a tiskárna by měla hlásit, že došla barva. Pak je to asi jasné...*palec*

Také je dobré se podívat na jejich org.web Canon (tiskárny...)

realista:

tiskárna hlásí problém tiskové hlavy ne inkoustu a to u Canona znamená vyčistit na hlavě kontakty, ale většinou je to její smrt.

Canon MP550 má totiž lehce vyjímatelnou tiskovou hlavu, lze koupit i novou, ale cena je kolem 2000Kč...

Navíc chybové kódy jsou popsány podrobně v servisním manuálu, ne v uživatelském. A servisní manuál asi tazatel těžko dostal k tiskárně :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]