Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC nejde spustit - zamrzne

Od: anca* odpovědí: 9 změna:

ahoj.. mám poslední dobou problém s počítačem.. když ho spustím, většinou se mi zasekne hned na začátku.. kdy mi naskočí obrazovka Dell s najížděcím proužkem... tahle obrazovka by se měla přeci ukazovat jen při restartu počítače ne?...no a proužek se zasekne někde v polovině a nic.. pc se nerozjede a zůstane takhle takže ho musím vypnout ručně tlačítkem a stává se mi to i několikrát za sebou.. děkuji za radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

a pak pc najede? Je to notas nebo pc? Delala se nejaka uprava?

anca*
hodnocení

ne normální pc.. ne nenajede.. prostě se zasekne a nic.. úpravy jako myslíte jaké třeba?

No cokoliv, přidání nějaké komponenty, naistalování jiného ovladače/programu...Žádnou chybu to nepíše? Nepíská pc? Co předcházelo tomu než se to takhle seklo?

anca*
hodnocení

tak programy instaluju často.. a ovladače ani moc ne.. pc nepíská a nehlásí žádnou chybu.. stává se že ho musím ručně i dvakrát dokonce i třikrát takhle vypnout a zapnout než normálně najede.. málokdy se mi stane že najede hned po prvním spuštění.. skoro vždycky se sekne... a už je to celkem dlouho co se to děje

Pokud se to seká ještě před Windows, bude to patrně problém hardware. Dá se napříkald vyměnit napájecí zdroj, případně omrknout základní deska, jestli na ní nejsou nafouklé či popraskané kondenzátory.

Hele ANCO,tak si rozmysli co řikáš, jednou mi řekneš ne nenajede a podruhé řekneš že třeba napotřetí najede, kdo se v tom má vyznat? Tohle bude opravdu spíš HW, otestuj ty paměti- memtest86, pak případně zdroj (pujčit jiný) a nebo pro začátek omez odběr- odpojit mechaniky...

anca*
hodnocení

ano najede ale až po několikáté co ho ručně vypnu a zapnu.. vždyť jsem to tak napsala

muj dotaz:
a pak pc najede? Je to notas nebo pc? Delala se nejaka uprava?
tva odpověď
ne normální pc.. ne nenajede.. prostě se zasekne a nic.. úpravy jako myslíte jaké třeba?

Zkus co říkáme se Spiderem, začni paměťma, pak zdroj...

troja*
hodnocení

0x

Až Ti najede tak si zazálohuj co potřebuješ!

Odpoj bednu do sítě! Otevři bednu a všechny kontakty POSTUPNĚ rozepni a zapni. Nejen elektrické (4 drátové), ale i kšandu, čili datakabel na všech připojení (opatrně ať neohneš piny - ty malé kolíčky). Vytáhni paměť a pokud máš 2, tak je prohoď. Bednu nezavírej - spuť PC a zkontroluj, zda se točí větrák na grafice.

Je to z vlastní praxe - Ahojas Troja

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]