Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Po přeinstalaci windows7 a zformátování disku mi přestal jít na kompu zvuk.
Poradíte prosím jak to spravit?.?.?
Případný parametry a součástky dopíšu podle dotazů zítra.
Díky.
Dobrý den, a co ve směšovači zvuku (mixéru)? "Šavličky" jsou nahoře? Není tam "mute"?
Je ikona zvuku na hl. panelu u hodin (a neškrtnutá)? Konektor k repro je ve správné "dírce" a nadoraz (zkusit s ním pootočit)? Zdravím!
doplněno 13.02.15 13:06:lujs - aha, tak jde tedy o nefunkčnost zvuku v PC nebo až přes HDMI a jenom v TV?
Dříve zvuk z PC v TV fungoval?
doplněno 13.02.15 14:28:lujs - aha, to jsem nevěděl. Ale ta TV a HDMI s tím nemá nic společného, když nejde zvuk ani do sluchátek. Problém je v PC - začal bych od BIOSu (i když nevím, jestli je tam něco pro audio, ale možná to tam bude). No, a potom ještě přes Ovládací panely / Zvuk (nebo tam má zvukovka možná i vlastní panel s možností přepínat vstup a výstup). A také již dříve uvedené.
doplněno 13.02.15 14:47:lujs - podle těch nových obrázků nemáte aktivní analogový výstup, ale pouze digitální. Máte tam vybrané to správné zařízení (viz první obrázek)? Myslím, že na sluchátka a do HDMI potřebujete zprovoznit analogový výstup zvuku. Jestli někde najdete možnost přepínání analog / digitál, tak volte analog.
Dobrý den, v tom případě neočekávejte zvuk do sluchátek a propojte si TV z digitálního výstupu (viz obrázek). Kabel asi máte. Zdravím!
doplněno 13.02.15 15:16:Ten kabel HDMI je pro obraz i zvuk. Ale, ten zvuk musí podporovat grafická karta, protože do ní je kabel HDMI zapojen. No, nebo vytáhnout zvuk do TV ještě jiným audio kabelem. Vidím, ža analog je neaktivní, tak z toho digitálního výstupu. Já bych se raději snažil zaktivnit ten analog - možná tím Upřesńující nastavení zařízení nebo jeho výběrem. A pokud nemáte ani ty správné ovladače pro grafiku, tak si je také instalujte.
doplněno 13.02.15 15:39:lujs - tak, také hurááá. On ten zvuk musí jít do HDMI přes tu grafiku.
U všech sem vyzkoušel pravým tlačítkem Aktualizovat software ovladače a u všech mi po kontrole vyjelo že ovladač tohoto zařízení je aktuální. Tak nevím.
Zkuste si nejprve stahnout ovadace, potom odebrat ovladace a zarizeni, ktere tam ted mate pres spravce systemu. Restart PC a instalace ovladacu. Tohle je opravdu problem bud se zvukovou kartou, ktera je nejspis integrovana, nebo ovladac.
doplněno 13.02.15 14:28:Mate znackovy PC? muzete mi dat jeho jmeno, nebo motherboard, ktery pouzivate?
doplněno 13.02.15 15:01:Ano, kartu nainstalujete take. Ve spravsi couboru muzete zvukovku odebrat pres prave tlacitko a tak preinstalovat.
Ovladač AUDIO sem si stáhl tady. Podle typu zákl. desky.
Možná bych měl stáhnout ještě něco kvůli grafické kartě NVIDIA GEFORCE 210?.?.?
doplněno 13.02.15 14:47:Jak přesně to myslíte že mám odebrat ovladače a ten zbytek co píšete. Zvukovka je integrovaná ale mám tam přidanou tu grafárnu právě kvůli tomu HDMI (viz zde).
doplněno 13.02.15 15:05:Kde najdu nebo jak se dostanu do správce souborů?.?.?
Ani po odpojení ani se šňůrou HDMI mi zvuk do sluchátek nejde. Ani zezadu ani zepředu počítače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.