Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přistup k routeru přes veřejnou IP

Od: applehelp* odpovědí: 2 změna:

Mám modem od O2 - ZyXEL a máme ještě veřejnou IP (, protože dříve ji dávaly zákazníkům zdarma) a za tím modemem mám router také od ZyXEL a chtěl bych se zeptat jestli je možné vzdáleně přistupovat i do toho routeru za tím modemem. Když dám do vyhledávání moji IP adresu vyjede mi jen ten modem, lze nějak přistupovat i k routeru za modemem přes veřejnou IP adresu?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

odpojit druhej stroj a připojit se k němu kabelem, asi mají oba stejnou přístupovou adresu že. No a je -li možnost tak na tom druhém ji změnit...

hm*
hodnocení

0x

Telecom někdy dával veřejnou IP-adresu zdarma? Myslel jsem, že odjakživa jen za poplatek.

Ano, jde to. Je potřeba v modemu nastavit, aby všechny porty (všechny pakety, které z internetu dorazí do modemu) přeposílal na IP-adresu routeru. Určitě tam takové nastavení někde je.

Dál bude asi potřeba povolit v routeru, aby ty pakety ze světa přijímal.

Hodně bych se soustředil na zabezpečení, protože pokusů o napadení z internetu pak bude určitě hodně.

doplněno 12.02.15 19:37:

Jinak nevím, co myslíš tím "dám do vyhledávání" a "vyjede mi jenom modem".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]