Nejste přihlášen/a.
Mám modem od O2 - ZyXEL a máme ještě veřejnou IP (, protože dříve ji dávaly zákazníkům zdarma) a za tím modemem mám router také od ZyXEL a chtěl bych se zeptat jestli je možné vzdáleně přistupovat i do toho routeru za tím modemem. Když dám do vyhledávání moji IP adresu vyjede mi jen ten modem, lze nějak přistupovat i k routeru za modemem přes veřejnou IP adresu?
odpojit druhej stroj a připojit se k němu kabelem, asi mají oba stejnou přístupovou adresu že. No a je -li možnost tak na tom druhém ji změnit...
Telecom někdy dával veřejnou IP-adresu zdarma? Myslel jsem, že odjakživa jen za poplatek.
Ano, jde to. Je potřeba v modemu nastavit, aby všechny porty (všechny pakety, které z internetu dorazí do modemu) přeposílal na IP-adresu routeru. Určitě tam takové nastavení někde je.
Dál bude asi potřeba povolit v routeru, aby ty pakety ze světa přijímal.
Hodně bych se soustředil na zabezpečení, protože pokusů o napadení z internetu pak bude určitě hodně.
doplněno 12.02.15 19:37:Jinak nevím, co myslíš tím "dám do vyhledávání" a "vyjede mi jenom modem".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.