Nejste přihlášen/a.
Zdravím, pořídil jsem si monitor bez repro /Samsung/ k notebooku /Acer aspire/. Propojeno kabelem HDMI/HDMI.Zjistil jsem, že aby mi šel zvuk z internet. radia, videa atd.musím vždy vytáhnout kabel HDMI na okamžik z notebooku, zvuk začne fungovat a při zasunutí kabelu zpět hraje bez problému dál až do příštího vypnutí resp.zapmutí, kdy musím postup opakovat.Je to velice nepohodlné, navíc by časem trpěly určitě konektory.Mohl by mi někdo z moudrých poradit, jak tento problém odstranit.Děkuji za radu.
doplněno 13.02.15 07:28:Zdravím, monitor nemá integrované repráky, kromě vstupu HDMI má Sub-d/VGA/ , to je ale, jestli se nemýlím, převod do analogu?Nešlo by najít způsob, jak tu funkci přepnutí na monitorové repráky změnit?
Zdravím, ještě na doplnění, jestli na tyto stránky chodíte.Zjistil jsem, že mohu obejít vytahování kabelu a to tím způsobem, že po spuštění pc nastavím radio, kliknu na rozlišení a tam přepnu z obrazovky 1 na 2, první se odpojí, druhá zapne a zvuk zůstává.Je to takové kostrbaté ale lepší než se trefovat do konektoru vzadu za notebookem.Samozřejmě, že zkusím ten kabel HDMI/VGA nebo stejnou redukci, hned jak se dostanu do města.Díky za pomoc,dávám body.
Asi budete mít pouze základní ovladače zvuku - já bych šel směrem nových ovladačů - stahuj.centrum.cz/... Tam bych nastavil fixně audiozařízení - předpokládám, že při zapojení HDMI se totiž přepne do repro v monitoru...
Případně jednodušší cesta - zkuste jiný kabel - máte možnost VGA nebo DVI?
Abych to malinko upřesnil, tak HDMI je totiž kable, přes který se přenáší zvuk i obraz, Ve výchozím nastavení, se přepne na zvukové zařízení v monitoru. Tím rychlým vytažením a zapojením zpět, zblbnete ovladač, a ten zůstane na interních repro. Řešeí mne napadají hned dvě, buď použít jiný kabel vga, dvi, pokud noťas má, nebo připojit k monitoru klasické pc repráky, pokud má monitor výstup na sluchátka...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.