Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení k internetu

Od: alenab* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

koupila jsem si počítač s Windows 8.1 a neustále mi vypadává připojení k internetu. Je to na 1-5 vteřin, objeví se hláška, že nejsem připojená k síti a pak připojení znova naskočí. Vobchodě jsem nahlásila závadu a dostala jsem nový. Jenže po připojení k modemu se výpadky objevují stále stejné. Poskytovatel sítě spojení prověřil a to je v pořádku. Je možné, že by to byla stejná závada počítače nebo něco dělám špatně nebo musím něco ještě nastavit? Předtím jsem měla XP a žádné potíže jsem neměla.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Poskytovatel může zkontrolovat jen připojení z internetu do modemu. Z modemu do PC je to záležitost u vás doma.

Nepíšeš to základní - jak komunikuje PC s modemem, jestli po kabelu, nebo wifi. Wifi může být slabé/zarušené, kabel může být špatně zapojen nebo může být vadný.

tombrava
hodnocení

0x

k modemu připojení drátem nebo bezdrátem? Asi router (modem) nekomunikuje ideálně buď se sítovou kartou (pokud je problém u připojení kabelem) nebo s wifi adaptérem v NTB (pokud je problém u bezdrátu)...

Pokud je NTB generačně (o 3 a více let) novější než router/modem, je třeba aktualizovat firmware routeru/modemu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]