Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Potřebuji poradit ohledně problému se Skype na Slaxu 7.0.8...
Nejdříve jsem si nainstaloval starou vezri skype (4.2) která nefungovala (skype se nemohl připojit), na netu jsem se dočetl, že mrkvosoft tuto verzi už nepodporuje, tak jsem dlooouho hledal 4.3 až jsem našel, odebral tu starou na nainstalval novou. Skype jede ok, jen je problém se zvukem. V nastavení je u reproi mikrofonu "Virtual Device" a nic jiného na výběr není. Na internetu jsem se dočetl, že pod slaxem mám nainstalovat alsa plugin, google mi ale řekl, že tenhle plugin pro slax není, a po hledání na officiálních stránkách slaxu v modulec, jsem ho oprvdu nenašel. Nalezl jsem ho pouze na staých stránkách slaxu, ale pouze s příponou .izm ale já potřebuji .sb Nevíte jak toto vyřešit? Je vůbec třeba Alsa mít? Co jsem se koukal, tak jí nemám...
Díky za pomoc...
Dobrý den, SLAX by měl alsu již obsahovat. Ovšem, nevím, zda je potřeba pro Skype ještě něco "extra". Ale, zkuste si spustit Směšovač (dole vedle hodin) a tam je v nabídce Nastavení a v ní je možnost Nastavit kanály - možná není vše vidět, tak si to přidejte do Směšovače. A "šavlička" nesmí být stažená na nulu. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.