Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se připojím s notebookem ke kabelu?

Od: anzionka® odpovědí: 14 změna:

Zdravím,

takže k věci. Mám notebook HP ProBook 4530s. Doteď jsem se všude připojovala k internetu přes wifi, což ovládám. Ale v dohledné době budu někde, kde možná bude wifi blbnout. A dotyčná, u které budu, má přichystaný kabel. Je mi jasné, že ho musím strčit do správné "dírky". A to bude vše co udělám? Ještě, dotyčná se moc nevyzná v PC. Nevím, jaký kabel. Odkud vede? Existuje více kabelů nebo jeden univerzální? Nemůže se stát něco, pokud ten kabel bude blbý vzhledem k mému notebooku? Dotyčná má router, ale netuším, jestli ten kabel povede přes router nebo jak. Dotyčná má i stolní PC, tak jestli to třeba půjde skrz ten stolní počítač? Vůbec se v tom nevyznám, vysvětlí mi někdo, jaké můžou nastat komplikace nebo jak to vlastně s kabelovým připojemním je? Děkuji. Anzionka

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

2x

Zadejte si do vyhledávače síťový kabel RJ45. Kabel půjde z routeru. Do něj vede páteřní kabel, a v něm se to laicky řečeno rozdvojí, takže k routeru můžete připojit kabelem X zařízení (dle počtu výstupů). Kabel zde a router zde

hodnocení

OK. Díky. Takže by s tím neměl být problém, prostě píchnu ten kabel do notebooku a víc neřešit? Žádné nastavování v notebooku?

ladinpraha*
Kabel by mel vest z modemu nebo routeru. Do nespravne dirky ani strcit nejde. Jenom pri vytahovani nezapomen, ze ma zajistovaci pacicku. Nikdy jsem nic nenastavoval a jelo to. Klidne muzes mit soucasne zapnutou i wifi, notas si to prebere.
hodnocení

OK. Kdyby byl nějaký problém, tak napíšu sem do otázky. Díky všem.

horak*

Pokud by to nejelo, tak zkontrolovat v konfiguraci sitoveho adapteru je-li nastaveno automaticke zjistovani dresy DNS a automaticke prideleni IP adresy pomoci DHCP serveru.
Ovladaci panely> (Centrum) Sitovych pripojeni> Ethernet (apod).> Vlastnosti> Protokol IP4> Vlastnosti

zatrhnout Ziskat IP...DHCP autoamticky
a take Ziskat adresu serveru DNS automaticky

To si muzete zkontrolovat jeste pred odjezdem. Obcas to u nekoho najdu natrvdo nakonektovano (jsou tam IP adresy zadane manualne)

hodnocení

Horak, přes ten váš návod se tam nedostanu, mám Windows 7. Až se tam dostanu, jestli se tam dostanu, tak když si to změním, nerozhodím si nic? Doma se připojuji přes wifi a nerada bych si to nějak pokazila, aby mi to šlo.

horak*

Pokud byste tam nasla nejaka cisilka u tech IP adres, ktere by mely zmizet, tak si je opiste. Resp. PrintScreen a ulozit.

Jak se připojím s notebookem ke kabelu?
hodnocení

Díky moc, teď už jsem tam došla a mám to tam už zaškrtnuté, jak to máte na těch fotkách. Takže s tím nic dělat nebudu.

Nerozhodite si nic, nastaveni adapteru pro wifi a ethernet je rozdelene. Ve win 7 najedte zde:

windows.microsoft.com/...

jestli mate nastavenou volbu ziskat automaticky, tak by to melo jit. Muze se Vam stat, ze v siti nebude DHCP server a toto fungovat nebude, potom pozadejte na it, at Vam daji IP adresu, kterou muzete pouzit, ale to at radeji nastavi oni :).

Dhcp pojede ve vetsine pripadu

10.02.15 14:07

ano :)

hodnocení

2x

Ano, mělo by stačit kabel zapojit, a už by to mělo jet...

Ethernetový (či profinet) kabel na internet vypadá takto.

doplněno 10.02.15 14:06:

Sakra, zase mne někdo předběhl *smich*

Jak se připojím s notebookem ke kabelu? #2

hodnocení

0x
A ten router dotyčné nemá WiFi?
hodnocení

Hejkal, má, ale byl s tím nějaký problém, připojovalo se to a odpojovalo. Dotyčná přemístila router na lepší pozici (jako, kdyby to šlo přes moc zdí nebo tak), ale není si jistá, jestli se to tím zlepší. Další osoba, co to tam obývá, má kabel, takže nevím, jestli ta wifi fachčí korektně. A mně říkala, že dotyčná, že kdyby nefachčila korektně, že má nachystaný kabel.

hodnocení

0x

Zrovínka teď jsem to udělal-vypnul jsem router,kabel se signálem do routeru jsem pích přímo do NTB,místo propojení router-NTB drátem či vifi mám nyní rovnou od poskytovatele do NTB .(zatím si celý letošek router "neodpočinul",jel 24 denně,mladej odejel po nemoci a dovče tak víc připojení netřeba!)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]