Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit viru?

Od: lucieeeee odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, nedávno jsem se pokoušela stáhnout písničku z nějakého zahraničního serveru, ale místo toho se mi začalo něco instalovat do pc, i když jsem se to snažila zastavit nereagovalo to a nainstalovalo se to - bohužel si nepamatuji název toho "programu". Když jsem to nainstalovala, tak jsem to hned smazala i z koše, ale od té doby mi na internetu vyskakují okna s nějakou reklamou (hry, zázračné houby, diamanty atd...) Párkrát se mi taky už stalo, že se mi z ničeho nic zavřela všechna okna v Google Chrom, když jsem zase otevřela net, tak se zase všechno v pohodě otevřelo...prosím je nějaký program kterým bych to vyčistila, nějaký Cleaner?

Díky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co antivir, nic nenajde? Aspoň by se hodilo vědět, jak se to jmenovalo, ne to zběsile smazat (instalačku) do koše, ono když se to už nainstalovalo, tak smazání instalačního souboru nijak nepomůže.

lucieeeeeee
hodnocení

Antivir hlásí, že je všechno v pořádku

hodnocení

0x

Jaký máte antivir? Pokud Avast, zadejte "sken po restartu". Pročistěte si přes základní nastavení CCLeaner. Pokud bude stále vyskakovat, ozvěte se.

doplněno 10.02.15 13:47:

Jestli to není vir (a ani to tak podle popisu nevypadá) bude to adware - i na to jsou různé aplikace (např. iobit.com/... - ale Avast či AVG mi chatávali i tyto potvůrky.. jenom mám verzi PRO, možná proto.

Některé malware-adware se nastaví do prohlížečů a je nutné je odstranit z nastavení. Jaký máte prohlížeč? Dokážete si nastavení upravit?

doplněno 10.02.15 13:51:

google má "nastavení - reset nastavení"- nejrychlejší věc... zkuste.

lucieeeee
hodnocení

Používám GoogleChrom, zkusím te tedy nějak přenastavit

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
zkuste stáhnout a nainstalovat AdwCleaner a nechat ho projít počítač - třeba to pomůže.

hodnocení

0x

Skuste Eset Online Scanner..

Spustit ESET Online Scanner

hodnocení

0x

Takže zde je moje zkušenost.

poradte.cz/...

Nepomohl ani avast online, ani obnova systému, ani smazání souborů, prostě nic. Jen obnova pomocí zálohy. Máte zálohu?

lucieeee
hodnocení

Mám počítač poměrně nový, antivir mi ukazuje nalezen malware, odstraňování malware atd. ale furt to tam je, stáhla jsem si už program Malware bytes (antimalware) ale to nepomohlo vůbec. Chtěla bych obnovit systém, ale ukazuje mi to pouze Vytvořit bod obnovení

Bude to adware, jak psal výše @ronyx. Co ten jím doporučený program? Nepomůže? Pokud je nástroj obnovení systému zakázán, tak tam žádný bod obnovy není...

praivo*
hodnocení

0x

Měl by si s tím poradit buď AdwCleaner nebo Malwarebytes Anti-Malware

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]