Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zesilovač/opakovač wifi

Od: matej7 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den rozhodl jsem se že investuji do zesilovače/opakovače/extenderu/repeater- nevím jak se to jmenuje takže se omlouvám. Protože v prvním patře je slabý signál. Potřebuji aby byl bezdrátový protože v prvním patře je nejspíš jiná fáze takže by to asi nešlo a též potřebuji aby stál do 600Kč. A kdyby jste mi poslali odkaz z těchto stránek.. předem děkuji
czc.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

Výkonný AP udělá to samé, jako když chcete v patře poslouchat rádio z přízemí. Aby bylo v patře slyšet, bude dole řvát jako tur, všechno přehluší. Řešení by bylo vést do patra kabel a tam dát reproduktor. Totéž s domácí WiFi.

Aby bylo navázané oboustranné spojení spodku s patrem, bude muset být dole výkonné zařízení a nahoře taky. Nebylo by jednodušší za pár korun pořídit pár metrů kabelu? (Když provrtáte strop, bude to kus jenom na výšku místnosti a ještě pár metrů k routru).

Pokud chcete nahoře taky wifinu, tak si tam dát nějakou normální, nemusí to být velmi výkonné zařízení, které bude kolem šířit mikrovlnné záření a ozařovat všechno živé i neživé, případně to dalším šířením velkého výkonu může rušit ostatní sousední wifiny.

rv*
hodnocení

0x

Dej do patra třeba druhý router a propoj ho se stávajícím kabelem. Co jde, je lepší mít propojeno kabelem.

czc.cz/...

hodnocení

0x

Jak se tu pise, propojit kabelem a dat druhy router - jestli mate jak udelat, je to urcite reseni, ktere bude fungovat na 100%. Jestli tam nemate jak dostat kabel, tak repeater je reseni pro Vas, ale musi v prvnim patre dostatecne zachytit signal. Pri pouziti repeateru nemusite propojit stavajici router s novym

Ve vasi cene jsem na tech strankach nasel toto, ale nemam vyzkouseno.

czc.cz/...

Nebo jakykoliv router s funkci repeater, treba jako:

czc.cz/...

Jako doporuceni by jsem jeste uvedl, ze tendu by jsem nebral, spis TP-link

doplněno 10.02.15 13:20:

Ano, poloha anteny je opravdu dulezita, to predpokladam bylo otestovane pred polozenim otazky.

tombrava

a nebo alternativně cenově obdobné řešení je nahradit stávající výkonově slabý - malá a jen jedna anténka? a zřejmě i starý (se stářím nad 5 let, případně vyššími pracovními teplotami) je pozorováno i zpomalování vlivem stárnutí komponent v routeru - WIFI router

doporučuji nákup moderního vč. přenosové normy N a 2 nebo 3 anténami (u TPlinku nebo Belkinu jsou tyto modely už od 600Kč) a krásně si osvítíte naklopením jedné antény do horizonální polohy i spodní patro, případně i okolí RD na zahradě...přičemž 2-4 zdi, podle toho jestli panelák s armaturou nebo cihla není problém.

doplněno 10.02.15 13:21:

souhlas TENDY a D-LINKy nebrat - poruchové, brát TPlinky a Belkiny nebo o něco dražší AirLive - vlastní zkušenost

jaroslaw
hodnocení

0x

používám : shop.emos.cz/...

jednoduché nastavení, spolehlivý, účinný.

matej7
hodnocení

děkuji za odpověd a ten kabel tam opravdu nemůžu dát nejdeto a potřebuji aby ten zesilovač byl bezdrátový jelikož máme v prvním patře jinou fázi

Kazdy repeater prijma signal a upravuje a zesiluje ho. Musite najit jen vhodne misto tak, aby signal byl pro repeater jeste OK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]