Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Potřebuji poradit s DVD mechanikou u nb Asus x55vd, DVD Sup.MTI., W7. Když vložím DVD domechaniky, vůbec se nenačte.Mechanika je pouze slyšet.Vkládám DVD+RW a vyzkoušel jsem jich 8. Ani jedno se nenačte.V jiném nb tyhle DVD+RW fungují normálně. Našel jsem disk CD-R a různé malé instalační disky (např.TP-Link ..) a ty se načtou všechny bez problémů.Je tedy něco s mechanikou, jako takovou, nebo kde je chyba?
Dobrý den, podle toho, jak to popisujete, se zdá, že mechanika neumí načíst DVD-RW.
Tedy, neumí pracovat s přepisovatelným médiem. Zkuste si otevřít vypalovací program a v něm se podívat na vlastnosti mechaniky - v tom mém je vidět, jaká média jsou tam podporována. Zdravím!
P.S. Zkoušíte nová a čistá DVD-RW nebo již dříve vypalovaná či jsou plná?
doplněno 09.02.15 14:58:Sice jste neodpověděl, jaká média tam vlastně zkoušíte a zda jste zjistil něco o té mechanice, ale pokud chcete investovat, tak si ji kupte celou novou.
doplněno 09.02.15 23:12:To je v pořádku - každá další informace je dobrá. Tedy, ta mechanika by měla číst i vypalovat médium DVD-RW. Vy tam zkoušíte média zaplněná (již vypálená), ale asi jste nezkusit DVD-RW zcela nové ("funglovku"). Obecně - mechanika má nejlepší schopnost číst média originální, pak jsou vypalovaná (např. CD-R) a nejvíce ji dají zabrat média přepisovatelná. Možná slábne laser v mechanice nebo je jeho čočka ušpiněná (jen spekulace). Médium by mělo být čisté a nepoškrábané.
Zkusil bych čistící CD nebo po otevření mechaniky vyčistit tu čočku (velmi opatrně), A také zkusit to nové a dosud nevypalované médium.
Omlouvám se, nevšiml jsem si vašeho doplnění. Používám(val) DVD+RW. Nejsou vypalovaná, jen nahrané soubory a filmy.Mechanika podporuje:
Schopnosti Náhodný prístup, Podporuje zápis, Podporuje výmenné médiá
Schopnosť čítať CD-R, CD-RW, CD-ROM, DVD-RAM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-R DL, DVD+R DL
Schopnosť zapisovať CD-R, CD-RW, DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-R DL, DVD+R DL
Mechanika je originál v nb Asus x55vd sx003 viz níáže
Slimtype DVD A DS8A8SH
Typ média DVD Writer
Názov Slimtype DVD A DS8A8SH
Dostupnosť Spustené/Napájané
Schopnosti Náhodný prístup, Podporuje zápis, Podporuje výmenné médiá
Schopnosť čítať CD-R, CD-RW, CD-ROM, DVD-RAM, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-R DL, DVD+R DL
Schopnosť zapisovať CD-R, CD-RW, DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-R DL, DVD+R DL
Stav zariadenia Zariadenie pracuje správne
Správca konfigurácie FALSE
Jednotka E:
Načítané médium FALSE
SCSI zbernica 0
SCSI logická jednotka 0
SCSI port 0
SCSI Target Id 1
Stav OK
Dobrý den. Tak jsem zakoupil nové DVD+RW a bohužel nahrát na něj nejde nic. Vždy to jen vyhodí zprávu "systém windows nemohl dokončit formátování" Jak jsem už psal minule, tak disk CD-R je bez problémů
Přepadla mne myšlenka, a to jestli lze tyto mechaniky vyměnit-přehodit z jednoho nb do druhého.Lenovo je funkční
doplněno 14.02.15 22:35:ten 1. obrázek je Lenovo
Omlouvám se, ale nemám ani potuchy, jak srovnám sběrnice v obou nb-jestli "sedí". Nedá se vyčíst něco tady na obr.?
Dobrý den, zkuste ještě nějaký jiný vypalovací program (nebo i více), jestli by lépe spolupracoval s tou mechanikou. Nové DVD-RW se snad formátovat nemusí (to se dělá před novým zápisem, resp. vymazáním záznamu před opětovným vypalováním). S tou výměnou mechanik u NTB si netroufám poradit (u PC by to vadit nemělo). Zdravím!
P.S. Pokud jste úmyslně zahájil vypalování na nové DVD-RW formátováním, tak to zkuste bez něho (hned zadat požadavek na nový DVD projekt a zkusit vypalování). A jestli to formátování selhalo, tak stejně zkuste vypalovat - někdy je to hláška varující, ale vypalování se zdaří.
Dobry den. Muzete zkusit preinstalovat ovladace, popripadne prehrat FW mechaniky, ale obavam se, ze je to spis na reklamaci, nebo vymenu. CD a DVD se nacitaji na jine vlnove delce. Takze je mozne, ze DVD fotodioda odesla, ale CD se nacitaji OK.
Vyzkousete original DVD, pokud mozno overeny v jinem prehravaci.
doplněno 09.02.15 15:01:Jeste jsem nevidel, ze by to nekdo opravoval, ale treba to jde, v tom Vam neporadim. Ja by jsem koupil novy kus. popripadne se podivat na aukru a podobne. Myslim si, ze to vyjde levneji, nez oprava
Je take moznost zakoupit externi mechaniku a pouzivat tu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.