Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu otevřít prohlížeč

Od: patronka* odpovědí: 11 změna:

Mám tu sousedky notebook, připojila jsem ho ke své wifi, ale nemůžu se dostat do prohlížeče - Internet Explorer, takže ani stáhnout nějaký jiný. Zkusila jsem přes flashdisk přesunout ze svého PC, ale ani to nefunguje. Zatím jsem jen vyčistila CCleanerem, odinstalovala zbytečné hry a pokusila jsem se o obnovení ( neúspěšně). OS je Win 7 home premuim. Co bych tak ještě mohla zkusit? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Explorer nejde spustit, nebo se spustí, ale nepustí tě na internet? Jiný prohlížeč za svého musíš na flešku přetáhnout jako balíček s příponou *.exe, Jjaký jiný přetažení z tvého počítače si mám představit? Jako že podržíš na zástupci mxyš až se obarví na modro a pak to přetáhneš na flešku? to ale netaháš prohlížeč ale jen zástupce. Stáhni tohle

slunecnice.cz/...

To je přenosná-portable verze,To by mělo běžet přímo z tvé flešky. Když se ti podaří spustit z flešky, jen celý balíček hoď na plochu a bude chodit zase z plochy. Tím si pak můžeš stáhnout jakýkoli jiný prohlížeč.

Co používá známá za antivirák? Pro jistotu bych nastavil antivirovou kontrolu při bootování. Ten explorer pro nic za nic chodit nepřestal. Příčinu by mohla odhalit právě kontrola antivirákem před naběhnutím systému, Umí to třeba Avast nebo tohle : download.eset.com/...

patronka*
hodnocení

Totak - skvělá odpověď, ale zas taková lama nejsem. Program jsem si PTM odeslala na příslušné místo, to se sice podařilo, ale nespustilo. Teď jsem dle tvé rady stáhla portable verzi Google Chrome, spustila a nainstalovala jsem ještě Mozilla Firefox. To je všechno OK, ale IE nespustím - na ikoně je symbol zámečku, ale jak ho odemknout netuším. Je tu ještě další problém - po otevření se objeví nápis, že jsou některé programy připraveny k vypálení na disk. Jak to vzniklo tuším, ale jak to odstranit ne. Po otevření Nero jsem nic takového nenašla ( jako je to u tiskárny ).

ben®

Dobrý den, Vy tušíte, jak se to stalo. Ale, to nám nepíšete. Pokud je tam hláška od toho vypalovacího programu, tak ho zkuste zcela ukončit (myslím, že Nero se ukončuje nerado a stále je na pozadí - ukončit ho v procesech). Případně to Nero odinstalovat, PC vyčistit programem CCleaner a zkusit, jestli je to již OK. Jako vypalovací program bych volil něco jiného.

Nero dělalo kdysi problém i v mém PC. Zdravím!

doplněno 09.02.15 12:02:

patronka - ta paní by měla s PC pracovat raději bez práv administrátora. Ale, to je jen názor. Ten MIE bude asi "jebnutý" a těžko určit, co s ním bylo provedeno. Ale, Firefox je snad lepší volba a tak tu paní musíte o tomto přesvědčit . Jo, není to snadné po někom uvádět PC zase do provozuschopného stavu. Kamarádka se jednou u PC nudila, tak si otevřela okno s Windows a soubory, u kterých se jí zdála málo barevná ikona, prostě smazala - no, a on ten OS potom už nenaběhl. Takže, lidé jsou různí.

doplněno 09.02.15 12:51:

patronka - ten zámeček také nevím. Ale, je to podivuhodné, co amatér umí na PC. Profík by s tím měl asi práci (takto si bloknout program). Jestli to nějak zaheslovala nebo blokla proti spuštění=? Snad, jestli to neblokuje antivir nebo firewall (pouze spekulace).

patronka*
hodnocení

Tušila jsem, že by možná pomohla odinstalace Nero, takže teď jsem to provedla a znovu projela CCleanerem. Jiný vypalovací program zatím instalovat nebudu, paní je ten typ, že když přetáhne ikony z plochy do koše a ten vysype, myslí si, že je odinstalovala. S tím jsem si včera hrála celý večer, jenže stejně je kapacita HDD 500 GB, takže tady problém nevidím.

Na ikoně IE je ale pořád ten zámeček a v nástrojích jsem nic nenašla. Zatím funguje Firefox, snad si paní na to zvykne. Taky zdravím *slunce*

doplněno 09.02.15 12:33:

Bene, myslím si totéž. Další borec, co se jí do PC montuje se mne před týdnem ptal, co že to je ten CCleaner, který jsem jí nainstalovala ze své flashky. smajlík Dneska si pro to přijde a tak se jí pokusím vnutit, že už další údržbu budu dělat sama. Stejně mi ale nejde do hlavy ten zámeček, čistě z principu...

remisak*

Jako opravdu dobrý je na vypalování BurnAvare Free v 7.3, je zdarma a vypálí vše a je v češtině.

Tak jsem pogooglil a vylezlo mi, že sybol zámku u ikony MSIE může znamenat, že bylo nastaveno jeho blokování firewallem. To by vysvětlovalo i to, proč tě nepustí na internet. K nastavení firewallu se dostaneš přes ovládací panely a zabezpečení. Stejně bych doporučoval vindousácký firewall vypnout a instalovat Comodo. A´t už včeně antiviru stejné značky nebo jako samostatný program. Firma Comodo nabízela firewall v době, kdy mrkvosoft ještě neuměl ani vlastní antivir.

patronka*
hodnocení

Už jsem ten notebook odevzdala, ale mám ještě pár dalších poznatků. Připojení na mou wifi fungovalo bezvadně, ale když jsem to zkusila přes její modem T- mobile, ani si neškrtnul. Tak jsem ten modem vyzkoušela na svém netbooku a tam si naistaloval drivery a fungoval taky normálně. Poslední varianta byla najít nějaké jiné drivery k modemu na jejím PC, to se mi povedlo, ale připojení dost chabé. Paní stejně používá akorát e-mail a Skype, tak jí to možná bude stačit, ale doporučila jsem jí zřízení domací wifi, jako mám já ( můj signál k ní nedorazí ). Teď si to doma vyzkouší a podle výsledku budu hledat dál. Taky jsem dlouho měla mobilní připojení USB od Vodafone a každou chvíli s tím byly problémy.

Jinak antivir má Avast, zřejmě placenou verzi a ten funguje dost dobře. Na firewalll jsem se nedívala, to zas až příště ( smajlík )

doplněno 09.02.15 18:47:

Právě mi přišel mail, že moje zásahy ( i díky všem radám ), byly úspěšné. Děkuji všem za pomoc a ochotu ( smajlík )

111®

a zkusila jsi IE přeinstalovat ze stránek MS?

nco
hodnocení

0x

Restartujte počítač a následně spustě aktualizaci počítače (v ovládacích panelech).

au1
hodnocení

0x
proc nefunguje prekopirovani pres flesku? stahnete instalacku chrome, firefox, opera... na svem pc, a instalacni soubor prekopirujte. pak tu instalaci spustte.

horak*
hodnocení

0x

Zkuste do prikazoveho radku napsat iexplore a spustit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]