Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, doma mám tento přístroj od O2 pocitace.hyperinzerce.cz/...
Mám problém z dosahem wifi signálu. Doma máme tři pc stoho je jeden stolní a zbylý jsou notebooky a ještě máme dva mobily na kterých jsme občas také připojeni na wifi. Skrátka chci se zeptat jestli má na dosah signálu vliv že je na něm připojenu více uživatelů. V přízemí mámé pc u kterého je i wifi modem. A v prvním patře máme notebook. V tom prvním patře když jsem připojen na wifi - chvilku je to v pohodě ale pak se mi ukáže problém s připojením prostě že je vyplý internet/ wifi ale není i když restaruji noteb. nebo vypnu a zapnu wifi furt to nejde ale třeba za 1h to zase de a pak chvilku zase ne. Co stím mám dělat mám to olepit alobalem? :D nebo co stím mám udělat ale potřebuji nějaké levné řešení děkuji předem za odpověd
Doporučuji nainstalovat program inssider do notebooku tak se vám ukáže síla signálu v měrných jednotkách dB (decibel), projděte s tím objekt a nakreslete si třeba na papír orientačně do půdorysu objektu kde máte jaký signál v místnostech. Může se stát že někde budete mít signálu moc někde málo. Z této zkušenosti doporučuji umístit vysílač wifi někde uprostřed objektu nebo ideálně do prostor kde je wifi nejčastěji používáno abystě měli dobrý signál, popřípadě dle půdorysu lze zjistit kde je slabé místo. Signál doporučuji zajistit do -70dB pro běžné použití webu stačí i méně např. až -75dB záleží také na rušení z okolí aby zde nebyl silnější signál například od sousedů. Jako nejlepší zesilovač je vždy anténa wifi pokud tedy váš router umožňuje vyměnte např. 2dB bičík za 5-8dB bičík (anténu) u routeru. Další alternativa je použít tzv. opakovač což je zařízení od 600-1000kč které dáte do libovolné zásuvky v bytě a vaši wifi to v jeho okolí zesílí či použíd další wifi router pro posílení lokality. V každém případě je wifi věda takže jde o vhodné proměření a následnou nápravu. Nedoporučuji laborovat formou pokus omyl není to vždy úspěšný výsledek. Nicméně jistě najdete ve vašem okolí i firmy které zajištují pokrytí objektu i v profesionální podobě s dodáním protokolu o měření. Co se týče alobalu ten může fungovat spíš jako tlumič nebo odrážeč vln, ale jakým směren je zase dáno fyzikou.
ahoj díky za odpověd, ale chci se zeptat jestli to nemůže být tím že je na wifi připojeno více zařízení nebo jestli to není pošasím předem děkuji za odpověd
při 2 a více NTB za routerem jak drát tak bezdrát se rychlost netu dělí mezi ty koncová zařízení...ale (sílu) signál-u tím nedělíte (resp. pokles síly signálu až do úplného dočasné odpo/připojování s počtem konc. zařízení nesouvisí). Nepíšete kolik sousedských konkurenčních sítí je okolo vás, ale zase - ty okolní sítě zpomalují rychlost toku dat, ale nemaj vliv na sílu signálu. Problém síly signálu je primárně daný kvalitou/výkonem vašeho routeru a adaptéru na straně vašeho NTB.
To Echolive má už od pohledu jen nejmenší sílu antény s výkonem 2dBi (>>>takže jedna paneláková zedˇ nebo 2 cihlové příčky a je po signálu) - a navíc jedna anténa je vždy směrovým kompromisem - při nastavení vertikálně je pokryto hlavně patro a minimálně prostory pod/nad routerem. Při naklopení antény horizonátálně je to přesně naopak. Odrazné desky alobalu okolo antény odrážejí minimálně, přínos nestojí za to si s tím hrát...
doplněno 08.02.15 18:50:do bytu/RD to máte po drátu a až uvnitř jedete z routeru WIFI>>počasí ve vnitřních prostorách je bez vlivu.
Kdybyste se připojoval z venku (zahrady, pergoly) na router uvnitř bytu /RD tak by počasí (déšť, sněžení teoreticky) mělo vliv ale na vzdálenost do 20 metrů (víc ten Váš router nedá) jen zanedbatelně...
počet zařízení nemá vliv...tím se podělí jen datový tok, nikoliv výkon Huaweie. Ale je třeba si uvědomit, že ten přenos je oboustranný, že se tedy zařízení domlouvají...a že dostatčeně silný signál musí vysílat obě dvě. Ten je však omezen normou na +20dB. Takže pokud některé ze zařízení má slabou wifinu, /většinou menší citlivost v příjmu/ stane se, že k Huawei nedostřelí, což se projeví
a) snížením rychlosti,
b) zvýšením chybovosti , až následným výpadkem...
řešením je další wifi bod propojený se zdrojem kabelem..
Dobrý den, tak já jsem se rozhodl investovat do zesilovače/opakovače/extender/repeater - nevím jak se to jmenuje takže se omlouvám. Potřebuji aby byl bezdrátový protože v prvním patře je nejspíš jiná fáze takže by to asi nešlo a též potřebuji aby stál do 750Kč. předem děkuji
doplněno 09.02.15 17:57:a prosím vás kdyby jste mi poslali odkaz a chtěl bych si to koupit na těhlech stránkách czc.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.