Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SD a flešky napadené virem

Od: remisak* odpovědí: 13 změna:

Zřejmě podle Avastu mám napadené flešky a SD kartu tímto virem na HD je vše OK

Děkuji za jakoukoli radu.

Virus:VBS/LNK.KnlobfDate discovered:31/10/2014Type:TrojanIn the wild:YesReported Infections:Medium to highDistribution Potential:Medium to highDamage Potential:LowStatic file:NoVDF version:7.11.182.130 – Friday, October 31, 2014IVDF version:7.11.182.130 – Friday, October 31, 2014

spywareremovalreviews.com/...

SD a flešky napadené virem

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nastavit Avast na spuštění po restartu - jediná zaručená pomoc a nechat flashku v kompu, ať jí projede taky. Avast PC vyčistí bez přítomnosti Windows, bez windows jsou viry mrtvé.

remisak*
hodnocení

V Avastu jsem nenašel složku na spuštění po restartu?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, možná jste mohl pokračovat v původním dotazu viz odkaz. Ale, je zajímavé, že Avast něco najde a neumí to odstranit. Nebo jste to nezkusil? Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 05.02.15 00:02:

nok - to formátování již proběhlo (viz odkaz) a prý to nepomohlo.

doplněno 05.02.15 16:51:

remisak - to je fajn, že se to povedlo. Byl to tedy "šupák"v PC, resp. na flashce a kartě.

remisak*
hodnocení

Flešku jsem formátoval několikrát bez úspěchu.

remisak*
hodnocení

Toto je od Avastu a skenuje to stále dokola.

SD a flešky napadené virem #2
SD a flešky napadené virem #3
remisak*
hodnocení

Po brouzdání netu jsem našel toto: Připoj tu flešku do PC.Stáhni tento program:Flash Disinfector (by sUBs)-Spusť Flash Disinfector a počkej až tě program bude informovat o ukončení své činnosti.- po té můžeš výměnné zařízení odpojit.udělal jsem nový formát a dle návodu jsem postupoval a opravdu se povedlo flešky i SD karta jsou opět plně funkční a fungují jako předtím.Tím bych chtěl všem poděkovat za vaši snahu.Remiš

nok
hodnocení

0x

Co je za problém flešku zformátovat?

remisak*
hodnocení

Počítač je 2x přeinstalován a proveden Avastem úplný test systému a vše v pořádku.

hodnocení

0x

VBS/LNK.KnlobfDate

Nežádoucí účinky:
může být použit ke spuštění škodlivého kódu
. modifikace Registrů
. infikuje paměťové karty

Malware Knlobf je distribuován prostřednictvím vyměnitelných jednotek a namapovaných jednotek, které jsou již infikované.
Knlobf skrývá původní soubory a složky, později je nahradí škodlivými soubory se stejným názvem a ikonou, jako původní.

jdw
hodnocení

0x

Máte zavirovaný počítač - tam je primární problém.

giu
hodnocení

0x

Instalujte nějaké kvalitní antivir.

giu:

Avast je dostatečně kvalitní.

remisak:

po otevření avastu je vlevé části ikona lupy s nápisem test, po otevření lze naplánovat test po restartu a která uložiště se mají zkontrolovat a odvirovat.

remisak*
hodnocení

Děkuji již je vše OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]