Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamovat WiFi anténu?

Od: filipeew* odpovědí: 13 změna:

Ahoj,

dnes jsem si zakoupil tuto wifi anténu. Výrobce udává vzdálenost 600 m, ale wifi mi nedosáhne ani před barák a to je 5-10m

alza.cz/...

Mám jí reklamovat?

Mám na ní záruku okamžité výměny.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

1x
a na cem tu wifi prijimate? na mobilu nebo notebooku kde je antenka taky tak na 10 metru?
filipeew*
hodnocení

Na mobilu.. Jaká anténka?

au1
a na tom mobilu wifi sit vidite a nemuzete se pripojit, nebo ji nevidite vubec?
filipeew*
hodnocení

Vidím 1 čárku, píšeto předcházení slabému připojení.

Ale když půjdu 150m od baráku tak už jí nevidím vůbec. Což bych měl třeba i za 400m když výrobce udává 600m

au1
600m je v idealnich podminkach, ktere snad nikdy nenastanou, pocitejte spis tak 400 metru. je to zvlastni, zrejme ta antena nevysila dobre, nebo signal zabije zed. pres kolik sten ten signal musi proniknout? nejsem si jist, jestli je to vhodne reseni, protoze wifi je obousmerna datova komunikace, tzn ikdyby vam ta antena zarila jak v cernobyl, tak se 100m od domu mobilem nepripojite, protoze v mobilu je slaba antenka na wifi. spis bych dal nekam ven kde chci mit pripojeni access point, ke kteremu bych se mobilem pripojil
au1
ted jeste koukam ze ta antena vyzaruje signal pod uhlem 65 stupnu, jste s mobilem v tomto koridoru? smer vyzarovani by mel byt zakreslen v navodu
filipeew*
Zadny návod u antény nebyl.
auq
neni smer vyzarovani naznacen na samotne antene? zkuste pohledat

hodnocení

1x

Ach jo. Výrobce udává 600m na přímou viditelnost, ale wifi je oboustranná komunikace. Na 600m by vám fungovala, pokud byste měl protikus stejně výkonný.

bruk600*
hodnocení

0x

Ahoj, když jsi si připlatil a nejde to, tak toho vužij. Jen je otázka jak to vše máš technicky udělané, jak to máš se zastíněním, jak ji máš připojenou k aparátu (útlumy) a taky před barákem můžeš být mimo vyzařovací prostor antény.

prskac1*

Nezlobte se ale musel jsem to navrhnout :)

Možná by to šlo vyřešit touhle vychytávkou, ale funguje jen jedním směrem a bude chtít trochu poupravit. Je navrhnuta na wi-fi router s klasickou anténou..

Reklamovat WiFi anténu?
bruk600*

Tak tím jsi právě nic nevyřešil, protože tazatel už má anténu s určitou směrovostí- s vyzařovacím úhlem 65 stupnů a tato "vychytávka" mu nijak nepomůže.

rv*
hodnocení

0x

Tato anténa funguje na 600m, pokud je na druhé straně nějaká úzce směrová anténa. V popisu máte "Je určena především pro KONCOVÉ body sítě s připojením na vzdálenost do 600 m". Anténa tvoří koncový bod, od ní už to jde po drátě k uživateli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]