Nejste přihlášen/a.
Nedávno jsem získal notebook s nainstalovanými Widows 7. Při spouštění se mi objevuje zobrazená hláška. Vypadá to, že tam jsou Windows nainstalovaná 2x. Docela to zdržuje. Ať spustím kterékoliv z nich, chová se počítač stejně. Co s tím? Jak se bezpečně jednoho OS zbavit? Instalačku k tomu nemám.
Otázku ještě rozšířím. Mám spuštěné Windows, jinak neběží žádný program (aspoň viditelně). Internet je odpojený. Přesto mi graf zatížení procesoru ukazuje zátěž téměř trvale 50%. Je to normální? Na stolním PC mám za stejných podmínek zátěž prakticky nulovou.
do příkazového řádku napsat msconfig, odtamtud lze pak OS odstranit
doplněno 03.02.15 21:40:příště doporučuju pořídit originální windows
doplněno 04.02.15 21:34:@magdon to že se windows tváří jako legálně aktivované, neznamená že jsou opravdu legální, od toho slouží ten crack, aby oblnul systém a vypadal, že je aktivovaný.
Je to crack před Windows 7 Loader eXtrame Edition, ale jestli ti všechno funguje na první volbu, druhá není potřebná a lze ji smazat (odinstalovat bootloader jde přímo přes daný program, možná ho tam někde máš, pokud ne, můžu ti ho poslat, umí třeba i nainstalovat GRUB, pro případ, že bys někdy chtěl Linux).
Tak teď jsem lehce zmatený. Mám legální Windows, nebo ne? Přes "msconfig" se můžu dočíst že: "Tento produkt je licencován v souladu s Licenčními podmínkami pro použití SW společnosti Microsoft pro : Vendy". Na co by tam v tom případě byl potřeba crack? Všechno funguje stejně, ať kliknu na první, či druhou možnost.
Ten noťas jsem v podstatě našel, je to starý krám se špatnou baterií a klávesnicí v azbuce. Chtěl jsem ho používat spíš jako hračku, případně ke stahování choulostivých záležitostí a taky jako alternativu ke stolnímu PC. Netuším, jak dlouho bude fungovat a jestli ho vůbec využiju, takže nemám v úmyslu do něj kupovat nový OS. O Linuxu jsem sice přemýšlel, ale v tom případě by jeho využití jako alternativy k PC s Windows XP nebylo reálné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.