Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvoje Windows?

Od: magdon® odpovědí: 4 změna:

Nedávno jsem získal notebook s nainstalovanými Widows 7. Při spouštění se mi objevuje zobrazená hláška. Vypadá to, že tam jsou Windows nainstalovaná 2x. Docela to zdržuje. Ať spustím kterékoliv z nich, chová se počítač stejně. Co s tím? Jak se bezpečně jednoho OS zbavit? Instalačku k tomu nemám.

doplněno 06.02.15 16:50:

Otázku ještě rozšířím. Mám spuštěné Windows, jinak neběží žádný program (aspoň viditelně). Internet je odpojený. Přesto mi graf zatížení procesoru ukazuje zátěž téměř trvale 50%. Je to normální? Na stolním PC mám za stejných podmínek zátěž prakticky nulovou.

Dvoje Windows?
Dvoje Windows? #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

filip17*
hodnocení

0x

do příkazového řádku napsat msconfig, odtamtud lze pak OS odstranit

doplněno 03.02.15 21:40:

příště doporučuju pořídit originální windows

doplněno 04.02.15 21:34:

@magdon to že se windows tváří jako legálně aktivované, neznamená že jsou opravdu legální, od toho slouží ten crack, aby oblnul systém a vypadal, že je aktivovaný.

hodnocení

0x

Jen doplním @filip17

Dvoje Windows? #3

praivo*
hodnocení

0x

Je to crack před Windows 7 Loader eXtrame Edition, ale jestli ti všechno funguje na první volbu, druhá není potřebná a lze ji smazat (odinstalovat bootloader jde přímo přes daný program, možná ho tam někde máš, pokud ne, můžu ti ho poslat, umí třeba i nainstalovat GRUB, pro případ, že bys někdy chtěl Linux).

hodnocení

Tak teď jsem lehce zmatený. Mám legální Windows, nebo ne? Přes "msconfig" se můžu dočíst že: "Tento produkt je licencován v souladu s Licenčními podmínkami pro použití SW společnosti Microsoft pro : Vendy". Na co by tam v tom případě byl potřeba crack? Všechno funguje stejně, ať kliknu na první, či druhou možnost.

Ten noťas jsem v podstatě našel, je to starý krám se špatnou baterií a klávesnicí v azbuce. Chtěl jsem ho používat spíš jako hračku, případně ke stahování choulostivých záležitostí a taky jako alternativu ke stolnímu PC. Netuším, jak dlouho bude fungovat a jestli ho vůbec využiju, takže nemám v úmyslu do něj kupovat nový OS. O Linuxu jsem sice přemýšlel, ale v tom případě by jeho využití jako alternativy k PC s Windows XP nebylo reálné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]