Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatické odpojování externího disku

Od: olasek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda lze někde v systému Windows 8.1 nastavit, aby se automaticky neodpojoval externí harddisk.

Mám disk Western Digital My Passport 0730 - 1TB.

Na starém notebooku, kde byla Windows 7 se to nedělo a disk fungoval bez problémů bez odpojování.

Nyní jsem koupil ultrabook Acer TravelMate X313-M, ve kterém jsou Windows 8.1 a disk to vždy cca po pěti minutách nepoužívání jakoby odpojí. Jakmile pak chci něco z disku na co odkazuje například zástupce na ploše, hodí to chybu o nepřipojeném zařízení, pak to pár sekund pracuje a disk se automaticky připojí. Možná to nevypadá jako příliš velký problém, ale pokud například poslouchám písničky a hudbu stopnu, po pěti minutách se vrátím a chci ji pustit, tak to již nejde a musím playlist načíst a pustit znovu.

Děkuji všem za odpovědi, případně návrhy na řešení.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tady je řešení, sice v angličtině

blogs.msdn.com/...

odsud

zive.cz/...

doplněno 03.02.15 17:52:

a ještě v češtině

support.microsoft.com/...

olasek*
hodnocení

Tak cca po deseti dnech fungování se mi začalo dít opět to samé, ovšem s tím rozdílem, že nyní i se správným nastavením to nefunguje. Trochu nechápu, kde by mohl být problém. Ale když disk připojím do jiného PC nebo notebooku, tak se to neděje. Nevíte o něčem jiném, co by to mohlo způsobovat?

nainstaloval jste?

microsoft.com/...

na jiných PC, kde to funguje, je taky win 8.1?

olasek*
hodnocení

Ano, a po instalaci to začalo blbnout totálně. Nyní se to odpojuje samo například i při koukání na film či poslouchání hudby:(

Na všech zkoušených PC byla Win 7. Inu W8.1 je velmi nedodělaný systém. Doufám, že ty desítky už budou pořešené trochu lépe a neodejde mi do té doby disk...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]