Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdělení HDD 1,5 TB

Od: armin* odpovědí: 4 změna:

Ahojte, potřeboval bych si rozdělit disk na dva oddíly,kdy jeden bude pouze na systém a instalační soubory (cca 100-120 GB) a druhý oddíl pouze na data. Jenomže přes Windows 7 mi to jde rozdělit vlastně půl na půl a tak to nechci. Zkoušel jsem si na to najít nějaký šikovný program (zatím jsem teda našel jen Acronis disc director) ale v demo verzi to nejde a platit plnou verzi na jedno použití se mi nechce. Prý je i vhodné si udělat oddíl jenom na hry, že to jsou statické data. Můžete mi poradit co s tím a na jak velké oddíly je vhodné disk rozdělit? Dík za jakoukoliv radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Správce disků to umí, dále třeba EASEUS Partition Manager nebo GParted (bootovací CD)..

hodnocení

0x

Ve windows správci disků můžeš vytvořit oddíly přesně jak velké chceš, jde to i během instalace WIN. Jinak na to používám ještě Hirens Boot CD, kde se dá nabootovat do linuxového prostředí se správcem disků GParted

hodnocení

0x

Zdravím.

Šel by takhle rozdělit i externí disk aby se jedna půlka dala použít na věci z kompu a aby se na tu druhou naformátovanou jinak dalo po připojení k televizi na ni nahrávat?.?.?.?

Prosím nekamenujte mně je to jenom dotaz jelikož tomu nerozumím.

Nevím co máte za TV, ale já nahrávám v pohodě na externí disk s NTFS systémem, kde mám i hromadu jiných souborů - bez problému.

Ale k dotazu, určitě to půjde, ale asi bude potřeba nenechat formátování disku na TV, ale zjistit si systém souborů, který TV umí, na tento systém naformátovat PRVNÍ oddíl a druhý oddíl pro použití v PC naformátovat normálně na NTFS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]