Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeinstalace Windows 7 na větší disk

Od: miramirax odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu. Mám nptebook Toshiba s Windows 7 a hdd 300 GB. Disk je poškozen, jsou na něm špatné clustery. Tedy zakoupil jsem nový HDD 500 GB. Na počítači byly Windows 7 předinstalované a také přiloženo instalační DVD s recovery discem, ze kterého je možné systém obnovit. Potíž je v tom, že DVD v polovině instalace začne hlásit že Windows není možné nainstalovat na stávající hardware. Nelíbí se mu velikost nového disku. Zkusil jsem zkopírovat původní disk a přenést obraz disku (přes Macrium Reflection), bohužel to nejde, protože disk je poškozen, tudíž nepřenesu původní disk a z DVD také nenainstaluji. Co s tím, jak to vyřešit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

máte kód, ten použijete - stačí si stáhnout WIN7

google.cz/...

Kód sice má ale ve verzi OEM může být sytém vázaný na konkrétní hárdwáre a tam může být při výměně disku zakopaný pes. I když u většinou bývá spíš systém vázaný na číslo základní desky.
Já bych zkusil Acronis true image. Ten má právě kopírování bitové kopie na nový disk případně vytvoření zálohy a instalaci ze zálohy v popisu práce. Problém je ovšem že Acronis není zdarma. Takže záleží na tvému vztahu k nelegálnímu softwéru. Já bych si s tím jako starý wárezák poradil :-D
miramirax
hodnocení

Jenomže originální disk je poškozen. Jde z něho sice číst, ale svévolně se zasekává a fdisk ukazuje vadné sektory. Nezkoušel jsem Acronis, zkoušel jsem Macrium Reflection a ten nebyl schopen přenést kopii z důvodu I/O chyb disku. Zkouším instalovat z Windows 7 instalačního DVD z jiného počítače, kde jsem změnil serial číslo a zatím to vypadá že poběží. Nyní instaluji Service Pack, tedy pokud ani service pack nic nepokazí, zřejmě mám vyřešeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]