Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antivirový program

Od: lunochod odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu. Dostal jsem PC s OP Wi XP, je zcela čistý. Jaký doporučujete nainstalovat antivirový program. PC používám pro domácí potřebu, vlastní účetnictví i ve styku s bankou.

Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Poté, co mě vypekl AVAST jsem přešel na AVG (zdarma) a nemám důvod měnit.

fex
hodnocení

1x

Já bychdoporučil BitDefender - zdarma

chizuru*
hodnocení

1x

Za mne Avira, nějakou dobu ji používám a nemohu si stěžovat.
S Avastem mám špatné zkušenosti, ne všechno zachytil a navíc mi tenkrát opravdu šíleně zpomaloval počítač, především při startu... :)

ccc*

Avira je na XP jen do konce dubna! Myslím podpora.

hodnocení

0x

Třeba Avast free nebo placený Eset.

lunochod
hodnocení

Děkuji za rady, něco si z toho vyberu. Jen pro uklidnění, nic nelegálního neprovádím, měl jsem na mysli domácí vlastní účetnictví.

hodnocení

0x
Avast.Je opravdu skvělý :)

hodnocení

0x

Samotný antivir vás neochrání, ale AVAST jsem také dal všude tam, kde není třeba oficiální placená verze.

Vedete si účetnictví - tj. počítač je firemní? Podmínky avastu jsem si nečetl - ale jak bývá hodně free programů pro nekomerční užívání, není pak možnost užívání programu free nelegálně? Na počítači, kde mám bankovnictví, používám placené verze - už jen pro ten pocit...

au1
hodnocení

0x

taky jsem pro Avast, je bezproblémový, a nežere ani moc systémových prostředků, oproti jiným antivirům

hodnocení

0x

Nevím jaký používáte software pro to účetnictví a bankování, ale pokud je to možné, doporučil bych nahradit zastaralé a nepodporované WinXP některou z linuxových distribucí (např. ubuntu). Získáte kvalitní a moderní operační systém (a nebudete muset používat antivir). Chápu, že je těžké měnit něco, na co je člověk zvyklý, ale aspoň za zvážení by to podle mě stálo.

papucok*
hodnocení

0x

Já používám tento a maximální spokojenost:

stahuj.centrum.cz/...

vader12345
hodnocení

0x

Když na počítači používáš internetovou banku, tak si tam nech nainstalovat novější Windows, moc to nestojí a za tu bezpečnost to stojí. Já na svým PC používám Microsoft Security Essentials protože ty různé avasty a podobné programy mi zpomalovaly počítač a pořád mi něco nabízeli k instalaci navíc co jsem si vůbec ale vůbec nežádal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]