Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Php formulář - menší problém

Od: vlk95® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, narazil jsem na jeden menší problém. Aktuálně pracuji na webu, který nemá žádné využití a ani ho nikdo nebude navštěvovat. Vím že to zní divně, ale dělám to JEN a POUZE protože mě to baví, a je to taková forma samostudia. Proto neřešme teď funkci webu. Mám tam formuláře a pomocí php jej zpracovávám. Problém ovšem nastal u jednoho zápisu, který se mi nedaří napsat správně. Pro zjednodušení: Člověk na webu má vybrat zda je muž či žena. Toto vybere díky input type="radio" name="pohlavi" value="zena" nebo input type="radio" name="pohlavi" value="muz" . (snad to poradte.cz nezpracuje.) V souboru skriptu je pak hodnota uložena do $ pohlavi. A jsme u problému.

Chci vytvořit dvě různé akce. Pokud se proměnná $pohlavi bude rovnat slovu muz, ukáže se jeden text, a pokud zena ukáže se druhý. Ovšem nefunguje mi ani zápis "muz" ani jen muz. Uryvek ze začátků kodu když.

if ($pohlavi == muz){

Asi je to banální problém, ale nějak se mi ho pořád nedaří vyřešit. Budu rád za pomoc. Díky předem.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Už mi to funguje. Musí to být v uvozovkách. A chyba byla jinde. Na řádku nad tím mi chyběl středník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]