Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeinstalace 8.1 z x32 na x64 bez formátu HDD

Od: tealceu® odpovědí: 1 změna:

Všem hezký večer,

potřebuji přeinstalovat win z x32 na x64. Je jasné že musím udělat čistou instalaci ale problém je že nemám dost místa na druhém HDD na přesunutí složek.

- Je nějaká možnost jak vymazat vše až na ty dvě složky kde mám seriály které bych nechtěl vymazat a na druhý HDD se nevlezou? Tedy mohu vymazat a následně nainstalovat nový OS aniž bych musel formatovat?

- Další věc, je nějaká možnost zálohovat aktivaci 8.1 x32 a po té ji použít na x64 aniž bych musel zase procházet celou aktivací? (sluchová vada, telefonická aktivace je děs :( )

- A poslední dotaz, tedy spíše ujištění. Když mám na druhém daleko menším HDD Win7 x32 mohu mít na jednom HDD x32 a na druhem x64 aniž by se vzájemě nějak hádali že? Používam střídavě oba systémy (mám nějaký starši SW co potřebuji a nejede na win8) a v nich oba HDD na ukládání a přesouvání dat mezi sebou.

Předem moc děkuji za Vaši pomoc :)

Hezký den :)

doplněno 28.01.15 15:54: Upřesním to:
Na C mam win8.1 x32 a je to dá se říci hlavní system. Na D mam win 7 x32 který používám jen když potřebuji pracovat na SW který ve Win8 proste nejede. Nicméně když jsem na kterém koliv OS používám oba HDD pro čtení a zápis.
Jde mi o to že chci nahradit ten Win8 32 na 64. Nechci mit na jednom HDD vice systémů. Ale na C mam 400GB dat které nemam kam přesunout a vypalovat se mi to nechce :(

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vo Windows 7 sa to dá prostrednictvom VirtualBoxu,tá ×64 bude bežať v tom Virtual Boxe a v nastaveniach sa dá nastaviť zdielanie súborov.Do VirtualBoxu môžete naištalovať aj viacej operačných systémov naraz.Win7.XP,Vistu,linux,Ubuntu.No v sedmičke sa nedá preinštalovať iná verzia Windowsu aká tam bola na začiatku,jedine zakúpením novej licencie.Či to isté platí aj vo Windows 8 neviem,či nebudete potrebovať novú licenciu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]