Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Padá stahování! VŠEHO!

Od: ahojrbno* odpovědí: 7 změna:

Ahoj :)

info: mám wifi

Mám takový menší problémeček :) Už asi měsíc a půl mi blbne net... Vždy když stahuju z prohlížeče tak mi stahování spadne. Nevim čim to je ,ale koukal jsem že to dělá i na download managerech. Rychlost je 700Kb/s a najednou to začne zpomalovat až na nulu a zachvíli to spadne s hlášku "neznámá chyba sítě". Zkoušel jsem stahovat z µTorrent a tam to jede krásně :) Někdy to ,ale taky skočí na nulu naštěstí µTorrent je chytrej a počká si až bude zase ta rychlost. A v tom je právě zakopanej pes. Ryhlost netu se všim všudy(download, upload...) je hrozně impulzivní. 10 minut ok a pak 1 minutu nic. Sice mi internet funguje ,ale je hrozně pomalej. Pak to zase 10 minut faká... Řikám si jestli neni někdo napíchlej na náš internet ,jenomže právě o vánocíh dostala sestra novej tablet a já mám podezření že ona zatěžuje síť :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak sestrou a jejím tabletem to dost určitě nebude.

Jen tak pro začátek bych napřed restartoval router a sledoval jak to chodí. Pak by se vidělo, co dál.

ahojrbno*
hodnocení

Dík :)

Já sje m úplný lajk takže mám otázku: až router restartuju tak co dál? budu muset něco nastavit? nebo to poběží zase normálně?

Router restartuješ, bohatě stačí na minutu vytáhnout ze zásuvky a pak jen čekat než naběhne, tak do minuty by to mohlo být.

Jako úplný laik se asi nepustíš do nahrání nejnovějšího firmware routeru, který by taky mohl pomoci.

ahojrbno*
hodnocení

Tak zpráva od ohně :D Nezabralo to :(

neo*

Asi by info .mělo být jakou to rychlost. netu. máš placenou. Popřípadě agregace. To zjistíš ve smlouvě od svého poskytovatele připojení /providera/ a samo kouknout do administrace routru v době špatného připojení...pokud to nezvládneš ,najdi kdo jo a od něho se jistě dozvíš kde je chyba.

ahojrbno*
hodnocení

změřenou rychlost mám 6,7 mib/s

kangaroo*
hodnocení

0x

Než věc začneš řešit s poskytovatelem, tak se přihlaš na router a uprav nastavení QoS jde o optimalizaci datového přeosu pro více spojení. Taky jsi zkoušel nainstalovat jiný web prohlížeč a download manager? Asi malá pravděpodobnost, ale já jsem jí zažil naštíplej LAN kabel za konektorem v nebo v kabelu. Zkus přehodit LAN kabel na jiný port v routeru. A wifi jako wlan to je taky kapitola sama pro sebe. Taky zkontroluj ping odezvu :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]