Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dva problémy s grafickými kartami. Teprve nedávno jsem se dozvěděl, že můj notebook má, stejně jako spoustu dalších, dvě grafické karty. A to Intel HD Graphics 4000 a NVIDIA GeForce 740M. Prý se mezi nimi automaticky přepíná podle potřeby notebooku pro úsporu energie. Je ale nějaký způsob, jak zjistit, která je v daném momentu aktivní?
Poprvé jsem na to přišel, když jsem používal CCleaner, ten mi napsal tu Inteláckou grafiku a já se divil. Každopádně když třeba zapnu hru, shodim ji na lištu a zapnu CCleaner, tak mi stejně ukáže že používám grafiku od Intelu (asi proto že se to v mžiku přeplo když jsem byl na ploše). Potřeboval bych to ošéfovat tak, aby jsem si byl nějak stoprocentně jistý, že používám NVIDIi.
Ten druhý problém spočívá v tom, že jsem tedy šel do správce zařízení, a grafiku od Intelu zakázal abych si byl jistý, že na vše se bude používat jen NVIDIA. Ale dvě hry, co jsem vyzkoušel (League of Legends a Guild Wars 2) se mi sekají, často se nevykreslují některé textury, no hrůza děs.
Tak jsem grafiku od Intelu opět povolil a šel hrát, nicméně takhle se mi začínal přehřívat notebook (a to dokonce i s chladící podložkou, viz obrázek). Můj starý notebook, řádově horší, hru Guild Wars 2 v pohodě utáhl alespoň na ty nejmenší detaily nejvíce na 80 stupňů a při teplotách na obrázku už se mi obvykle zřejmě bezpečnostně vypínal proti přehřátí.
Mám tedy věřit tomu že se ty grafiky přepínají? Vždyť to vypadá že ne, ale nevím co dělat když se samotnou NVIDIí se to neskutečně kouše.
Kouše se vám to, protože vám za chvíli NTB shoří ! Vidíte ty plameny? ! Máte tam něco špatně. Neřešte aktuální grafiku, řešte servis PC - vyčištění, kontrola HW - jinak budete hrát pár dnů-týdnů a hotovo!
Tak je to vyřešeno, správce zařízení mi žádné ovladače nehlásil ale přtom byly nové. Co se týče těch plamenů, ty tam jsou defaultně nastaveny holt, se zahříváním moc neudělám, takto (na ty "plameny", ty tam jsou nastavené asi od 50 stupň) se mi ntb zahřívá už od prvního momentu co jsem ho měl při hraní her či spouštění náročných věcí. Nutno však uznat že až takovéhle teploty jsou nepřijatelné, nyní s ovladačem je to o dost méně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.