Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už nějaký ten pátek máme doma wifi router, se kterým dosahuji rychlosti stahování klidně i 4 MB/s a přitom si můžu hrát klidně nějakou hru po internetu bez "lagů" (ta rychlost stahování pak poklesne nějak sama). Nedávno jsem ale objevil pod postelí zapomenutý kabel od internetu, který vedl zdí až k "zásuvce" (snad se to tak dá říci) na internet. Hned mě napadlo zkusit to kabelem, že to bude lepší. Kabel ale nestačil (nechápu k čemu tam tedy byl, když ze zdi ani k té zásuvce nedosáhne). No tak jsem si vzal kraťoučký kabel od wifi routeru, koupil spojku na dva konektory RJ-45 a takto spojené kabely k zásuvce dosáhly.
Ale ouha, jakmile jsem to připojil k notebooku, tak sice poznal, že tam má kabel, ale furt mi u stavu sítě psal "Omezeno". Nakonec, po několika minutách začal fungovat, ale ze zvědavosti jsem ho stejně musel vypjit a zapojit. Znovu několik minut čekání. Někdy to trvá menší dobu, někdy delší, než si notebook na ten internet zvykne či co. I u zapnutí notebooku.
A když už to tedy pot tom kabelu jde, tak pomalu. Rychlost stahování tak 0,5 MB/s a běda jestli stahuju byť 100 kb/s, to bych už ve hrách měl tak šílenou odezvu, že bych ani hrát nemohl. I bez stahování mám klidně odezvu velkou víc než dost, záleží na tom jak kdy. Nemáte s tímto jevem nějaké zkušenosti? Opravdu nevím kde bych měl začít hledat. Děkuji vám předem za odpovědi.
Dobrý den, a ten internet přes "wifinu" i ten internet přes kabel je stejný, resp. od stejného poskytovatele? Jakou máte koupenou verzi (rychlost) internetu? Zdravím!
doplněno 02.02.15 00:13:Jaký máte internet by se dalo zjistit na faktuře, kterou za něj platíte nebo ve smlouvě. Ten rozdíl je velký, spíše bych to očekával naopak, ale důvod neznám. Snad to vysvětlí někdo jiný.
Jedná se o internet od stejného poskytovatele, boužel tou rychlostí si nejsem jistý. Přísahal bych, že takovou rychlost co mám, můj poskytovatel již nenabízí, že to byla jiná než uvádí na stránkách, aspoň mám takové tušení.
Tak jsem si zkusil alespoň udělat speed testy, takhle dopadl na wifi - z internetu mi to většinou "ždíme"všechno při tomto testu, tak snad by to mohla být ta rychlost:
http://ctrlv.cz/3IpI
A takto s kabelem:
http://ctrlv.cz/3LZr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.