Nejste přihlášen/a.
Zdravím, bráchovi se podařilo zamáčknout zapínání našeho stolního počítače, u té bedny. Počítač je starý krám. Nevím co s tím, počítač nejde zapnout, tlačítko je zamáčklé. Jak ho uvolnit, co s tím mám dělat? Díky Anzionka.
Dobrý den, zkuste to normálně jehlou - vrazit do mezírky u tlačítka a vytlačit zpět. Zdravím!
P.S. Ale, opatrně a jehlu nezlomit.
doplněno 24.01.15 15:47:Zkuste to vše vyfotit a tady vložit - tlačítko a otvor v bedně. Ale, asi je tlačítko rozlámané.
doplněno 24.01.15 16:12:Obávám se, že zcela vypnutý PC bez tlačítka nespustíte a ani tlačítko pro restart asi nepůjde použít. Ještě se podívejte, jestli není vzadu na zdroji vypnutý vypínač (ale, asi nebude). Podle stáří bedny, resp. typu to může být jen utržené od panelu (je to tam přilepené) nebo nějak poškozený kontakt. To by se vidělo až uvnitř PC (za panelem), ale tam se Vy asi neodvážíte.
doplněno 24.01.15 16:21:Možná by jste zvládla otevřít tu bednu, ale sundat panel a případně vyměnit tlačítko, které stejně nové doma nemáte, už ne. Chtělo by to někoho šikovného v okolí nebo tedy ten servis. Takto dálkově to nelze.
To samé se stalo i mému dědovi, ještě nikdy jsem nesetkal, že by tlačítko jako takové (tedy ten jeho vnitřek) odešel, vždy jen tlačítko vypadlo z držáku a pc nšlo zapnout protože ten plastový knoflík na který se mačká nemá na co tlačit, když tlačítko (jako ten vnitřek) zapadne dovnitř do pc... Ve většiněpřípadů stačí odendat oba boční plecchy a přední plastový panel odcvaknout od skříně a tlačitko přidělat zpátky... Boční plechy se odělají tak, že se vyšroubují šrouby co jsou zezadu na pc, ty na kraji...
Vytahnete konektor vedouci od vypinace do desky a ty piny, na kterych byl nasazeny vyzkratujete (treba sroubovakem).
au1: Díky za ochotu, ale v Brně to opravdu není.
A ještě jeden všeobecný dotaz, když máme tu krabici a na tu napojený router, tak když bude ta krabice v opravně, tak půjde wifi? Teď wifi fachčí...
au1: Myšlenku na zapnutí jsem se už vzdala, při troše štestí se odveze do opravny, ta bedna. No máme stolní PC, že jo. Bedna, klasicky. Pak vedle toho na zemi router, z kterýho vedou tři kabely, jeden napájí router ze zásuvky, pak je jeden podle mě z toho routeru zapojený do stolního PC a ten třetí bude kabel internetu... Jde mi o to, jestli, když se odpojí od toho stolního PC ten jeden kabel, jestli půjde wifi, nevím, jak dlouho bude v opravě, že jo... Podle mého selského rozumu je router připojený k PC, jenom proto, aby šel net na stolním PC, ale to je jenom můj odhad.
Dobrý den, kolega to již vysvětloval. Bude to stejná situace, jako je již nyní, kdy je stolní PC vypnutý, ale "wifina" funguje - tedy, i Váš odhad je správný. A než začnete tu bednu odpojovat od kabelů, tak se dobře podívejte, kam zase patří - nebo si to raději vyfoťte. Zdravím!
au1: Uff, děkuji moc. Já jsem si říkala, když je teď v podstatě stolní PC "mrtvý", tak by nešla wifi už teď. Snad půjde do opravy, ale nevím, kdy... Díky moc všem.
Proboha, to opravdu není nikdo na blízku, co by tlačítko opravil, zprovoznil, vyměnil. Myslím, že spínač je uvniťř jen vypadlý z předního plastového panelu, to co jste vyšťourala tou jehlou není spínač, ani jeho součást, je to jen knoflík. Zapínat PC by mělo jít i bez něj, stačí do díry zašmátrat nějakou tyčkou, pro jistotu nejlépe plastovou, protože nemusí ten spínač být ani vypadlý. Vozit kvůli takové prkotině PC do servisu je opravdu docela velká škoda.
Co je to za počítač? Dej sem fotku...
Jinak jako nouzovka funguje řešení od "k2" (zkratování konektoru).
Praivo, je to stará krabice, má určo víc jak 10 let. Zapnutí není zas až tak nutné, takže tak. Ale díky za ochotu.
Praivo, nezvládla, jsem dost velký antitalent. Ani vyndat tu bednu ze stolu, kde je v přihrádce zaražená tak, že ji fakt nevyndám, to chce chlapa. A nerada bych to rozbila ještě víc, než to je...
No tak jestli ho chceš odnést do servisu, tak ho stejně budeš muset vyndat, ne?Jen pozor na kabely...
Bočnice bývá přichycena jedním nebo dvěma šroubky (někdy je to i typ který jde vyšroubovat bez šroubováku), po jejím sundání by měla být přístupná celá základní deska (pokud to není nějaké atypická bedna jako má třeba HP nebo Dell). A konektor snad podle kabelu najdeš, ne?
Praivo, opravdu díky za snahu, otec to slíbil, tak snad. Nevím kdy. A když už, tak to vytáhne on, má sílu a dá pozor na kabely. Stejně i kdybych to vytáhla, musela bych na něho čekat, busem ji fakt tahat nechci.
Dej sem aspoň tu fotku (nebo mi ji pošli e-mailem), servis si taky může říct víc než za kolik koupíš jiný počítač (plus doprava atd.)...
aha, tak tady to vypadá více než opravitelně, takže budete muset pc vyndat, protože jinak to neuděláte, pak demontujte šrouby co drží boční plechy, budete muset sundat oba... (nachází se zezadu pc) Až budete moci mít přístup dovnitř počítače tak se pořádně koukněte jak je ten plastový předek přidělaný budou tak takové zobáčky, nebo šroubkby, pak panel sundáte a tlačítko (jeho vnitřek) nacvaknete zpět na své místo, vypadá to možná složitě, ale ve skutečnosti je to extrémně lehké, pokud si s něčím nebudete rozumět, tak se hlavně ptejte...
Jestli jste ještě nedořešil, já podobný problém měl na svém starém stolním PC - konektor směřující k tlačítku jsem zapojil do tlačítka pro "RESET" - to jsem pak nechal odpojeno.
Tak to ten známý opravil. Prý to byla záležitost deseti minut. Na světě přece jenom existují ochotní a milý lidé. Musíme mu koupit nějakou bonbošku nebo čokládu, páč nepije.
Dobrý den, tak, to Vám gratuluji. Milý a ochotný ten člověk jistě byl, ale více by pro Vás udělal, kdyby Vám ukázal, jak otevřít bednu a kam sáhnout. Nebo jste u té opravy byla a máte to zaznamenáno v hlavě (pro příště)? Takové věci je dobré vědět a potom už se nebudete bát sama do PC sáhnout. Zdravím!
doplněno 01.03.15 19:37:anzionka - o Vašem přístupu k technice už něco vím (např. sprchová hadice), tak už to nebudu více komentovat. No, zase máte snad jiné přednosti .
Ne, já u toho nebyla. Ale říkal, že kdybych potřebovala, že si mám říct, že to rád udělá. Já se fakt nechci stát nějakým počítačovým expertem. Já jsem schopná pokazit i výměnu žárovky. Se mnou by bylo těžké pořízení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.