Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pálení dat

Od: heja* odpovědí: 3 změna:

Zdravím - poradí někdo? Mám 25 ks prázdných DVD diskú, které jsem pořídil k zálohpvání dat z mého PC. Mám několik programú na vypalování a zjistil jsem, že ani jeden si nedovede poradit s těmito disky a vypálit na ně data. Prázdné disky, formátované, jsou SONY DVD + R RW, vypalovací programy Ashampo Burning Studio 6, Burn4 Free.

Jak na to, prosím ..., přece je nevyhodím

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

DVD-RW je přepisovatelné médium. Pro použití v jiných přehrávačích než v PC je obvykle nutné ho po vypálení uzavřít a tím je jeho přepisovatelnost ukončena.

DVD+R je médium pro zápis. Některé starší vypalovačky uměly jenom DVD-R.

Nerozumím pojmu formátované. DVD obvykle není třeba formátovat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, spíše bych to viděl tak, že děláte něco špatně. DVD-RW je médium, které se může použít pro vypalovaní vícekrát. Takže, vložíte médium do vypalovačky, která umí vypalovat DVD, v programu zvolíte např. Vypálit nový datový projekt DVD, přidáte si soubory, které mají být vypáleny, nepřekročíte kapacitu média a zvolíte si raději menší rychlost vypalování.

Mělo by se to podařit. Zdravím!

P.S. Médium vkládejte správnou stranou do vypalovačky.

josnow*
hodnocení

0x

Jakou máte vypalovací mechaniku? Jestli je to něco prastarého, pak nemusí umět +RW formát nebo dokonce ani DVD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]