Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké vybrat připojení k internetu

Od: faithoncemore* odpovědí: 15 změna:

Vážení kolegové, prosím o radu. Budu bydlet v Praze na ubytovně, která nemá wifi. Uvažuju tedy, že bych si do svého noťasu pořídila nějakou tu přístupovou kartu ( o které vím jen z doslechu, kdoví, zda to ještě existuje), abych si po večerech mohla psát s dětmi (a s Vámi :) ). Budu moc ráda za Vaše rady, teď musím pryč, ale večer se tu objevím. Děkuju moc.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

USB modem, který má v nabídce každý z mobillních operátorů; prostě malá krabička s USB konektorem, k tomu bývá SW, který nainstalujete, pořídíte si měsíční paušál podle potřeby (podle způsobu využití internetu - na stahování filmů to není, jedině v případě, že chcete výrazně podporovat majitele jako O2, T-mobile)...

doplněno 23.01.15 14:49:

paušál se pohybuje asi od 150,-Kč za 300MB dat a více za vyšší objemy, mám někde pár odkazů, za chvíli vložím

doplněno 23.01.15 14:53:

ty levnější už tu nevidím, jsou kombinace volání + data, jen data,...

penize.cz/...

dtest.cz/...

něco vyberete nebo najdete, poradívám jiní...

doplněno 23.01.15 14:55:

v úvodu stránky zadáte své požadavky a z nabídky je možno vybírat nejvhodnější...

faithoncemore*
hodnocení

Děkuju :) jdu pátrat..

doplněno 23.01.15 20:01:

Tak zůstanu věrná svému mobilnímu operátorovi, a to za 259 měsíčně. Ještě kolik bude stát ta věcička (internetová flashka :) ) a je to.

vodafone.cz/...

doplněno 23.01.15 20:04:

Ten objem dat by mi měl stačit, beztak mám v Praze v plánu i jiné aktivity; ohledně dvou z nich též uvítám rady, takže jdu založit další dvě vlákna :) a pak už zas dám chvíli pokoj...

heu
hodnocení

0x

Mohu-li poradit (bez ohledu na připojení internetu), zajistěte si raději bydlení v pronájmu v malém bytě než ubytovnu. Cenový rozdíl možná nebude tak velký a komfort je někde jinde.

faithoncemore*
hodnocení

Děkuju, za normálních okolností by to bylo tak, jak říkáte, ale mám tu kliku, že je to podniková ubytovna pouze pro zaměstnance, je hned vedle pracoviště a je vysloveně za hubičku.

faithoncemore*
hodnocení

Zdravím, prosím o Vaše názory, na jak dlouho mi cca vydrží 500 MB, když bych data používala pouze pro juknutí na FB a popovídání s Vámi, plus nějakej ten mail. Díky.

vodafone.cz/...

honzajs122

500 MB? z počítače FB a mail? dávám tomu šanci do švestek ... ne, za týden máte vymalováno, možná jetě rychleji.

viděl bych to na 3-10 GB za měsíc ..nezapomeňte, že s jídlem roste chuť

faithoncemore*
hodnocení

Toho jsem se bála, že to asi bude málo. I když já už s FB nekamarádím, všechny přátele jsem vyházela, jen dcery tam mám, že když jsou ve světě, že vidím sem tam nějakou tu fotku a vím tedy, že je holka v pořádku. Tam lezu jednou denně na pár minut. No co se mailu týče, vlezu tam, někdy na nějakej odpovím, někdy ne. Juknu na ČSFD, co se chystá nového. No a pak už jen tahle poradna, neb je kapku návyková. I tak myslíte, že po týdnu utřu?

Mám taky za těch 259 Kč, od Vodafone, objem dat 4 GB/měs. Není to vázané na žádné hovory ani nic. Ten objem je dostačující, někdy mám co dělat ho vyplácat. Nějaký pořizovací popl. za modem tam byl, to už si nevzpomínám.

faithoncemore*
hodnocení

4 giga za 259 Kč, to je pěkný, do toho bych asi šla. Ale tuto nabídku tam nevidím. Nu v každém případě se na ni zeptám. Díky :)

danys*

pokud máte některý neomezený tarif a mobilní telefon s hotspotem, pak se jde připojit i přes mobil. já mám 1,5gp fup a chvilku mi vydrží. ale na sledování filmů to není. :)

faithoncemore*
hodnocení

No, to je těžký (se mnou). Jsem odpůrce chytrých telefonů. Takže mám starou hloupou nokii a notebook. Je fakt, že ten tarif, kterej mám u Vodafone za 400, zahrnuje kromě neomezených sms a asi 4 hodin volání (které nemám šanci provolat) i nějaká data, která nevyužívám. Ale díky. Zkusím to s klukama od Vodafonu probrat. :)

mot
hodnocení

0x
A co takhlhe ttp://www.vodafone.cz/pripojeni-bez-kabelu/?
faithoncemore*
hodnocení

Díky, to nebude ono, nechci moc investovat. Doma vifinu mam, ale nyní řeším, jak si opatřit internet na ubytovnu, kde budu přes týden,pondělí až čtvrtek, každý večer hodinu max 2 hodiny připojení.

Adresa nebyla rozpoznána ! :o))

host*
hodnocení

0x

Možná, že někde poblíž najdete WiFi Free, tedy wifi zdarma. Ve velkých obchodních centrech u restaurací s občerstvením, atd, atd.. v knihovnách, atd... možná bude někdo mít přesnější doporučení. V restauracích nebo rychlém občerstvení se obvykle předpokládá, že si host něco dá a přitom použije wifi, někde je dosah signálu i mimo provozovnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]