Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohledne eset a windows

Od: dankoss* odpovědí: 4 změna:

dobry den , uz to bude skoro rok co pouzivam eset , bylo mi tvrzeno ze win 8 a win 8.1 maji svuj antivir nebo co si , takze tim padem to trochu spomaluje pc

chci se zeptat jak vypnout windows deferent a mit pouze eset

a nevite co znamenaji ty cerveny krizky?

dekuji vam moc dopredu za vase odpovedi

Ohledne eset a windows
Ohledne eset a windows #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud budete mít antivir s firewall (Avast či AVG ho mají), pak si jen zadáte, že užíváte vlastní program - červené zmizí. Windows defender byl podprůměrný antivir a většina lidí, co se trochu vyzná, ho vypla a nahradila... nicméně pro běžný život stačí (nemáte-li internetové bankovnictví a platby přes internet..).

doplněno 23.01.15 14:06:

nemůžete nastavit eset - nastavujete windows - mám jen W7, ale ovládání (když už se dostanete od ovládacích panelů) je myslím shodné...

Zadáte tam "používám vlastní antivir" - a co se týče firewallu, tak ten by se měl po detekování esetu odznačit sám... případně opět nastavit "užívám svůj". - pokud do večer nikdo nenapíše postup, ozvu se... jsem v práci :(

praivo*

Defender od W8 dále je něco úplně jiného, než ve verzích předchozích, je to v podstatě zabudovaný MS Security Essentials, tj. antivir sice ne výjimečný, ale dostačující. Klidně bych to nechal.

dankoss*
hodnocení

a jak mam nastavit v eset aby mi ty cervene veci zmizeli , jinak to teda nevadi jako ze tam bude zaplej i ten antivir od windows? a pri tom budu pouzivat placenej eset?

Dva antiviráky teoreticky mít aktivní můžeš ale jen jeden smí mít zapnutý rezidentní štít. Jakmile ho mají aktivní oba tak jeden druhého považují za vir a hádají se. To pak zpomaluje počítač a snižuje výkonnost obou AV. Já když na osmičky instaloval Comodo tak ten si při instalaci defender vypnul automaticky. Jen to chtělo na defender kliknout a nechat ho na 15 minut pozastavit před spuštěním Instalace vlastního antiviru. Jestli ti běží oba tak bych to ručně vypnul protože defender je otravný. Blokuje instalace naprosto běžných programů a někdy i stahování souborů které podléhají autorskému právu. Každá blbost v počítači se musí spouštět s admin právy atd atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]