Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozbalit soubor v RAR?

Od: cipera* odpovědí: 7 změna:

Jsem na laické úrovni ovládání PC, ale potřebovala bych jednoduše vysvětlit, jak mám postupovat když si stáhnu soubor ve formátu (nazamknutý) RAR. Jedná se např. o video.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nebo program 7-ZIP Ten je zdarma a i v češtině.Rozbaluje soubory RAR i ZIP.

mcmerkurion*
hodnocení

2x

jako laik laikovi ti poradím,že @gamapolis má pravdu: 7zip je ze všech nejlepší a hlavně proti všem ostatním snadno pochopitelný,a dostaneš se k němu automaticky přes pravou myš...

abcd123
hodnocení

2x

V první řadě musíte mít stažený program, já používám WinRar, ostatní evidentně něco jiného. Je v češtině a jsem s ním spokojený.
rar.cz/...

Až ho nainstalujete, tak kliknete dvakrát na ten soubor, který potřebujete rozbalit, poté jsou nahoře v programu ikony, dáte druhou zleva "extrahovat do", vyberete si místo, např. na ploše, nebo ve složce filmy apod. a pak už dáte jen OK a ono se to tam rozbalí.
Ukáže se Vám ukazatel, kolik je hotovo. Až bude hotovo, můžete si tu složku přejmenovat nebo přesunout jinam dle libosti.

hodnocení

0x

Musíte na to mít program, bez něj to rozbalit ani nepůjde.

mcmerkurion*

dobrá rada,ještě kdyby jsi řekl jakej,takhle je ta rada naprd...

kejki
hodnocení

0x

Nainstalovat program WinRAR a s jeho pomocí to rozbalíte. Pokud už ho v počítači máte, je rychlá volba pravým tlačítkem na soubor a tam nabídka Rozbalit

junkers*
hodnocení

0x

A nebo manažer souborů Total commander. Ten pracuje se zabalenými soubory naprosto nekomplikovaně. Najedete na soubor.rar, dáte enter, uvidíte obsah a ten pak můžete bez problému kopírovat. Během kopírování se to prostě všechno vybalí, ani o tom nevíte.

Ale tím WinRarem rozhodně taky nic nezkazíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]