Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím připojit monitor?

Od: wladi* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, chci se poradit o tomto problému: Pořídil jsem si Acer Aspire E-15, který má 15,6" obrazovku.Předtím jsem měl All in one PC, který měl 21,5".Protože nejsem zrovna nejmladší, je pro mne sledování malého obrazu dost namahavé.Proto jsem se poohlédl po nabízených monitorech, jak nových, tak i použitých.Nové jsou dosti drahé, jsou ale i použité za přijatelnou cenu .Nyní k vlastnímu problému.Stávající Acer má jeden výstup HDMI, nabízené použité monitory jsou starší a mají vstup buď VGA nebo AVI a pod.Nabízené kabely pro propojení jsou dosti drahé, na př. z HDMI na VGA cca.800.-Kč a to si ještě nejsem jistý, zda by to fungovalo.Ptám se tedy, jak tento problém vyřešit, zda by bylo nejlepší řešení koupit nový monitor, který má vstup HDMI A zda by potom stačilo použít kabel HDMI do HDMI? Děkuji předem za váš názor.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

thomas*
hodnocení

0x

No, tak jestli už má monitor, který má VGA nebo DVI, tak kup jen kabel. Redukce z HDMI na DVI pořídíš do 200 Kč. A HDMI kabel koupíš od těch 500 Kč a více.

moto*
hodnocení

0x

Osobně bych pořídil monitor také s rozhraním HDMI, rozhraní VGA přenáší analogový signál a HDMI digitální který je kvalitnější. Také může být problém s nastavením zobrazeni a na LCD monitoru nebude možné nastavit slušné zobrazení písma. Už jsem párkrát řešil. Při pořízení doporučuji i monitor z rozlišením full hd 1920 x 1080. Nějaká tisícovka navíc stoji za velmi kvalitní obraz. Celkem slušné nové monitory se dájí pořídit již cca kolem 3000,-

thomas*
hodnocení

0x

No on je problém, že nenapsal kolik chce investovat do monitoru. Jinak s intel HD grafikou... Nevím jak by to bylo s full HD.

hodnocení

0x

Já na tom notebooku vidím kousek vedle HDMI taky D-SUB (VGA) konektor, který mají snad všechny monitory, ty starší naprosto stoprocentně.

thomas*
hodnocení

0x

Taky se na to dívám. Prohlídl jsem 3 verze E-15 a mají VGA. Tak nevím v čem je problém potom.

wladi*
hodnocení

Hned jsem se podíval a je tam:RJ-45, HDMI, 2X USB2 a NF do zesilovače.

doplněno 17.01.15 13:17:

Přesné označení je Aspire E-15 Start.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]