Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divx a jeho přehrání v dolby surround 5.1

Od: kodas odpovědí: 9 změna:

Zdravim, mám notebook HP probook 4540s tv samsung eh5300w a domácí kino samsung 5.1. Mám nějaké filmy divx s 6 kanálovym zvukem a ty bych chtěl přehrát právě tímto způsobem, přes tv ani domácí kino to nespustím pomocí flashky, tak sem někde vyštoural že se to dá pustit přes pc s ac3 kodekama pomocí hdmi ale stejně se mi nedaří. Nepodporuje zvuková karta dolby surround? je jediné řešení koupit externí zvukovou kartu? Při zobrazení vlastnotí tv v počítači se mi zobazuje maximální počet kanálů 2. Prosím poraďte. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a zkoušel jste ten film vypálit na nosič a přehrát v tom dom. kině? Třeba nosič DVD-RW se může vymazat a použít pro nové vypalování. Nebo to dom. kino nepřehraje vůbec formát DivX? Zdravím!

doplněno 16.01.15 23:08:

No, nevím, ale pokud je to přístroj 5.1, tak by měl přehrávat vše, co obsahuje zdroj zvuku v 5.1, také v 5.1 - možná jste zkoušel film v DivX a se zvukem 2.1. To vypalování není složité a cenově snad lepší, než ext. zvukovka s nejistým výsledkem.

kodas
hodnocení

Ano o tomto jsem také něco čet, chci to vyzkoušet, nevím zda to funguje ale chtěl bych něco méně náročného na čas ale také to vyzkouším, divx přehraje ale jen dvoukanálově. Děkuji za reakci

hodnocení

0x

Kam to HDMI přenášíš, do televize nebo domácího kina?

kodas
hodnocení

Do tv chtěl bych se na to zároveň i koukat v tv

Takže HDMI jde z PC do TV. A zvuk jde jak do Dom. kina?

kodas
16.01.15 23:40
hodnocení

přes hdmi

Nějak to nechápu. To jdou z PC dva HDMI kabely, jeden do TV, druhý do kina?

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Mne spíše zaráží, že ani kino (i když o něm nic bližšího nevíme), ani relativně nová tv, nepřehraje divx z flashky. Proč? Co to dělá nebo nedělá při spuštění. DivX je jeden ze základních kodeků.
Když to zvládne - včetně 5.1 zvuku - moje 6 let staré kino Panasonic SC-PT 150...
A to Panasonic narozdíl od jiných značek nějakou multiformátovou podporou nikdy moc neoplýval. Dokonce mám v parametrech uvedeno, že přehrává max. tuším 4GB flashdisky a přitom mám připojený 500GB externí HDD.

kodas
hodnocení

Divx to samozřejmě přehraje, jak v tv tak v kině, ale jestli sem to dobře pochopil k přehrání vícekanálového zvuku z divx je potřeba ac3 kodek, ale nevím jestli ho přehrajou jestli ho nepřehraje jen pc, jinak jde z kina stereo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]