Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internetové rádio

Od: tomi463* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli nemáte někdo nějaký tip na prográmek pro poslech internetového rádia, ale potřeboval bych aby mi to podporovalo aspon 2.1 zvuk, protože mám doma 5.1 repro a hraje mi to pouze stereo a bassy mlčí. zatím používám Tapin radio, je dobrý ale umí jen stereo.

Budu vděčný za všechny rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, hudba je vysílána ve stereu a ne v prostorovém zvuku. Vám stačí zdroj (hudba) stereo a aktivní bedny (s vlastním zesilovačem) 2.1 - potom to bude hrát stereo a subwoofer.

Pokud máte systém 5.1 měl by hrát subwoofer a přední (stereo) bedny. Pokud tam jde zvolit stereo výstup, resp. je tam přepínač stereo / 5.1, tak zvolte stereo (možná tam je přepínač 2.1 / 5.1).

Poslouchat hudbu v 5.1 se moc nedá - je to nepřirozené. Zdravím!

doplněno 15.01.15 18:29:

Ten přepínač by měl být na zesilovači, resp. na aktivním subwooferu (prostě "čudlík"). Zkuste zvuk z NTB bez té ext. zvukovky - např. vytáhnout jen ze sluchátkového stereo výstupu.

doplněno 15.01.15 20:35:

tomi463 - no, myslím, že to jsem Vám v závěru psal. Zkusit jen stereo výstup / vstup.

naihonn*
hodnocení

1x

Tak nějak, prográmkem to není. Když rádio hraje stereo, tak i do reproduktorů jde stereo. Nicméně například můj oblíbený kodek pack má přehrávač, co dokáže i tak u videa "předělat" na prostorový zvuk, tak možná bude něco takového možné i pro audio, ale kvalitou si nejsem jistý, protože já měl i kvůli prostoru vždycky maximálně 2.1 .

tomi463*
hodnocení

no to je mi jasný že je to vysíláno stereo, já taky zrovna prostorový zvuk nepotřebuji ale rád bych aby mi hrál i subwoofer, i když nastavím výstupní zařizení moji sestavu, tak to hraje jen v reprákách, takže potřebuji něco, co mi z toho namixuje 2.1, jak píše naihonn taky mám prográmek na poslech hudby a jde tam nastavit 2.1 nebo 5.1 výstup zvuku, i když jsou vstupní soubory stereo.

Jinak díky za rady

doplněno 15.01.15 17:51:

jinak to mám připojeno na notebook přes 5.1 externí zvukovku, a v softwaru té karty je možnost nastavení 5.1, 2.1 nebo stereo, ale nic z toho zádný rozdíl nepřineslo

tomi463*
hodnocení

díky všem za rady už jsem to vyřešíl připojil jsem repro napřímo přes stereo jack a hraje i subwoofer, takže to ta zvukovka nedokázala přetransformovat na 2.1, nechám to tak protože stejně prostorový zvuk na notebooku stejně nepoužívám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]