Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
předem hlásím že win8mi fakt k srdci nepřirostly.
Mám další problém. Kdykoli nechám smazat složku která obsahuje položku thumbs.db,tak mi systém vyhodí chybovou hlášku a smazání odmítne. Jsem zvyklý mazat i shift+del ale na tyhle potvory ani to neplatí. prostě musím nechat soubor při mazání přeskočit a zbyde mi jinak prázdná složka obsahující soubor *.db
Co to je zase za mrkvosofťáckej výmysl?
Dobrý den, tento soubor si tvoří OS ve složce, kde jsou soubory, u kterých jsou možné náhledy. Asi bych zkusil (přihlášený jako administrátor) v Možnostech složky zrušit (asi) aktivní funkci Zobrazovat náhledy. Potom by to snad mohlo jít odstranit (nebo po odhlášení a přihlášení). Jinak, co nelze odstranit pod Windows, tak jde odstranit pod OS Linux (Live-CD). Zdravím!
doplněno 12.01.15 20:56:totak - tento soubor byl v OS Windows snad vždy, tak to není novinka. Myslím, že smazat šel normálně (možná s tím upozorněním, ale šlo to). A snad je to i soubor normálně skrytý.
Myslím, že když nebude volba náhledů, tak by se tento soubor nemusel vytvářet. A dlaždice v OS WIN-8 se dají zrušit a dostanete Plochu a ikony.
existuje dobrá zásada, že to co se instaluje se nemaže ale odistalovává...třeva RevoUnistallerem. Se nediv že to nectějí Win smazat, když není program odinstalován.
Takém mám ten samý problém, asi nějaký bug, protože také nemohu některé adresáře smazat, protože si stěžují na tento soubor, o kterém by ani uživatel "jakoby" neměl vědět, že tam je, protože, se jedná o skrytý soubor, tudíž, pokud je nastaveno tak jak bylo, tak souborani neuvidíte, evím, ale restartovat kvůli tomu explorer.exe, mi přijde prasárna, a hlavně mi přijde divné, že s tím ještě nic neudělali... Mně se to stává dost často, a tak se mi hormadí prázdné adresáře, které nemohu smazat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.